2 juli - Med buss 18 till City Center

Vi kom fram till Split lite före nio och straxt därefter checkade vi ut. Maja (lokalguiden) kom och mötte upp för att visa oss till bagageinlämningen där vi bara behövde betala 15 Kuna per väska för hela dagen, istället för 6 Kuna i timmen per väska.
 
Efter att ha blivit av med våra väskor gick vi på guidad tur.
 

Den här dagen hade man klätt in Gregory Nin för att fräscha till honom.


Men man hade lämnat tån i det fria så vi alla kunde klappa den och önska oss något även idag.


Och så får jag väl presentera en fjäril idag också. Detta är en Kvickgräsfjäril (Pararge aegeria).


Klocktornet med 24-timmarsvisning i bakgrunden och Antonius av Padu i förgrunden. Det var honom vi såg firandet av i Milna härom veckan om du minns.


Kroatien är mycket Italien och en produkt det finns gott om är kulglass i alla möjliga smaker.

Efter den guidade turen gick vi åt olika håll. Jag bestämde mig för att åka till shoppingscentret och kolla toppar. Det är ju bara att inse att fyra extra kilon resulterar i storleksbyte.


Jag förköpte en tur och returbiljett för 36 Kuna (18 KN/riktning) och chauffören stämplar i det gula när du kliver på bussen.


City Center är ett tre våningar högt Shoppingcenter med en massa butiker och ligger cirka 20 minuter utanför Split. Det var fullproppat med folk, fler än det egentligen fick plats men man bara pressades in. Dit kommer jag inte att åka mer i sommar, bestämde jag mig redan på vägen dit. Det lär visst vara likadant under högsäsong...


Bland annat finner du H&M här men de har inte samma kläder som i Sverige märkte jag. Iallafall så hittade inte jag något jag ville ha. Fast å andra sidan gjorde jag inte det någonstans. Så några toppar blev det inte köpta till mig. Jag hittade bara en söt T-shirt till Naima och en resetandkräm. That's it!


På övre plan har man ställt upp bokstäver och i bokstäverna är det fullt med hänglås med namn på - precis som man brukar se på broar. Det kändes faktiskt lite som ett konstigt ställe att hänga ett "kärlekslås" på. I ett shoppingcenter, alltså.


Jag åkte tillbaka till Split där jag gick till Bistro Topolino. Den ligger på en balkong ovanför hamnen och det är väl det enda som är schysst. Personalen hade lite svårt att se mig men när jag så fick menyn beställde jag en pasta Carbonara och tomatsallad. Pastan var ganska tråkig och jag fick leta efter skinkan. När jag sedan ville betala (och bad att få räkningen på kroatiska till och med) så hörsammade man inte detta utan när jag går in efter 15 minuters väntan sitter kyparen med sin mobil vid ett bord. Inte okej i min värld. Jag gick på toa, betalade där inne och gick ner till mitt bagage lite lätt besviken.


Med bagaget ombord på bussen åkte vi iväg till flygplatsen där vi ännu en gång blev av med bagaget efter att ha kramat om varandra. Efter att ha suttit en stund i kafeterian ovanför Arrivalhallen (det finns ju så få sittplatser inne vid gaterna) så bar det av mot Arlanda.


Idag testade jag SAS Caesarsallad och den får godkänt. Den slog till och med pastan jag åt på Topolino.


Planet var inte fullsatt. Jag satt ensam och hade två tomma säten bredvid och kunde bre ut mig. Himla bekvämt!


Vi landade vid halv tio och solen var fortfarande uppe.


Jag lyckades fånga en bit av en regnbåge på väg ner mot Arlanda.


Jag brukar inte rusa ut från planet utan tar det lugnt till bagagebandet och tar en toapaus. Det passar rätt bra som avrundning på rundresor och kryssningar. Jag liksom landar även mentalt.


Och även denna gång blev det KoffertJackPot. Härligt värre!

Innan jag ringde om hämtning till hotell Ibis Styles blev det en Max minihamburgare med liten Chili Cheese och bearnaisedip. Och så måste jag bara säga: Ibis är så mycket trevligare än Connect. Det känns som att komma hem redan när jag kommer in i receptionsområdet! Jag är så himla glad och tacksam över att Albatros bokar in mig där!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0