19 juli - Testkörning

Jag var lite rädd att jag skulle vara öm i baken men det var inte så farlig. Så idag tog jag cykeln till Depot Mantorp (som fortfarande heter Mobilia på Östgötatrafikens hemsida kan jag meddela. Undrar när/om de har tänkt ändra det?).
 

Shoppingvagnen fick två andra hjul idag.


Det är rätt gött att ha gelesadel även om jag fick lära mig idag att det är bättre med smalare sadel och vadderade cykelbyxor.

Det kom att bli något av en turné idag. Först gick jag till Team Sportia och provade ut hjälm, cykelbyxor (!) och tröja och som pricken över i:t slog jag till på en matchande vattenflaska. Ja, det förstås. Det har jag ju en, men jag kan ju inte cykla runt med en limegrön flaska när cykeln är svart med orange och vita detaljer förstår du väl. Den måste ju hålla ihop med käderna som går i svart med oranga och vita detaljer. En självklarthet hahaha.
Ja, sen blev det ju fullt i mat i väskan då.

Var ju bara tvungen att inviga min cykelhjälm som enkelt storleksjusteras med en ratt och har solskärm. Det hade ju varit rätt fånigt att  ha den kvar i plastpåsen och köra hem utan.

Hur gick det då med Shoppingvagnens väska på pakethållaren. Det gick inte alls det. Eller jo, en bit men när jag svängde höll varken pakethållare eller spännband och den åkte i backen. Så det blev en beställning på en 47 liters cykelväska när jag kom hem. (Och samtidigt en väska för styret... och så var jag på väg att köpa ett tält men där stoppade jag mig ett tag. Men tanken kom upp att jag ska ut och cykla runt i Östergötland när jag är hemma mina fyra dagar och då kunde det ju vara bra att ha ett sådant. För kan jag cykla en mil ocyklad under åtta år, då orkar jag garanterat längre sträckor!)


Och så här glad blir man när man har matchande cykelkläder på sig. Det var ju bara att ge sig ut på en provtur även om det kändes som att gå omkring med blöjor på sig i de vadderade byxorna.


Det var ju perfekt att upptäcka närmområdet.. som jag upptäckte bestod av grusvägar. Nej, tacka vet jag asfalt! Jag kan ju inte riskera punka. Sånt har jag inte tid med!

Jag vände nere vi närmaste bondgård men passade på att ta kort på denna vackert lila blåklint.

BTW: hittade den här bra sidan från 2011 med lite tips för cykelturister. Du kanske själv blir sugen på att vara ute och cykla?

http://www.cykelturist.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0