12 juli - En ful fisk

På väg till Korčula fick vi se delfinerna på håll. Även den lille gjorde sig synlig! Det var ju lite extra roligt, tycker jag.
 

Vi såg både den lille och de stora delfinerna idag.


Vi tog vårt badstopp i viken på Pelješac udde liksom förra veckan. Härligt varmt vatten men en jämrans massa getingar invaderade nästan båten.


Det är så himla fint vatten i Adriatiska havet. Sikten är minst 30 meter så det är synd att det inte är så kul att snorkla här. Det finns visserligen gott om fisk men det är olika nyanser av grått bara, tycker jag.


En av gästerna hade med sig simfötter som fick agera smälla. En annan gäst hade en öl stående på bordet och snart hade 10 getingar drunknat däri. Alltså, de är inte kul de där flygfäna.


I Korčula hade vi rundvandring som vanligt och det dök upp en och annan ful fisk i vår väg. Eller vad sägs om Skorpionfisken? Inte rolig att trampa på men väldigt god att äta.

Ursprungligen hade Trogirs mur 12 torn. Idag återstår bara några. Här ser du Lilla (guvernörs)tornet från 1483 med uppdrag att skydda guvernörspalatset.

På kvällen gick vi på vinprovning liksom förra gången och efter att ha tagit en pizzaslice i farten gick jag hem för att ladda för en ny dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0