10 juli - Storm

Det åskregnade både före och efter den guidade turen på morgonen. Men vi begav oss ut till havs... en bit. Redan innan vi kom fram till den så kallade dörren, hade vågorna börjat komma och vi började diskutera om vi skulle vända om mot Korcula igen. Och så blev det! För när vi kom till dörren kunde vi se att vågorna blev dubbelt så höga!


Det regnade rejält idag.

Så vi seglade tillbaka till Trogir och det var väl ingen som var direkt ledsen över det. Trogir är ju trots allt lite mysigt. Jag fixade fram en buss så vi kunde komma till nationalparken Krka som stod på dagens program, så vi hade turen att få se landvägen dit och den var faktiskt lite roligt. Ja, först kunde jag ju grabba tag i mikrofonen och guida på vägen dit, och kunde berätta om lite allt möjligt som jag annars inte hinner berätta. Sen är ju vägskyltarna lite spännande att titta på. 


Det är gott om vildsvin och under vägen finns många varningsskyltar för dessa grisar.


Det finns också en hel del hjort.

Men den kanske roligaste skyltkombinationen är ändå det lilla regnmolnet med varningen om att vägen blir hal i samband med regn.

I parken kunde vi komma ända ner till kvarnen. Men vi började gå ner mot badet för att sedan vandra upp och tillbaka till kvarnen. Några bilder blev det trots att ni har sett en del tidigare så var så god!


Det ångade riktigt av vatten idag och vattenfallen var lite vildare efter all regn som kommit.


På vägen tillbaka såg jag den här reklamskylten för Konzum mitt ute i ingenstans.

Innan middagen tog jag en promenad för att köpa påfyllning av telefon och sprang på de här pantomimartisterna precis utanför båten. De stannade kvar nästan hela dagen.
 
Efter middagen gick halva gruppen ut med mig till Fontana där Marina hade lovat att de kunde servera oss mörkt öl. När vi så kom och jag berättade vad vi ville ha - antingen Karlovačko Crno eller Tomislav, svarade han: Jag ska se vad jag kan ordna... varvid han sprang till supermarket och köpte varsin flaska Tomislav åt oss. Var inte det service ändå?

Ja, det blev en annorlunda dag idag också. Undrar vad som kommer ske imorgon hehe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0