Sammanfattning november/december - Östra Madeira

Detta inlägg tar dig till Östra Madeira. (Notera att bilderna inte kommer i någon särskild ordning).

Vi startar dagen med staden Camacha som är berömd för sina handflätade korgar, lådor och stolar. Jag har haft privilegiet att ha med mig en släkting till en korgmakare och hon berättade med glädje för mig att det här var riktigt hantverk. Själv har jag en söt liten frukostbricka därifrån och stadigare bricka får du leta efter!

Vi bergsbestiger (med buss) öns tredje högsta bergstopp, Pico do Arieo med - om det är klart väder - fantastisk utsikt. Och det brukar bli mer utsikt den här dagen. VIi går ännu en levadavandring men denna gång i UNESCO-skyddade Laurisilva-skogen till utsiktsplatsen Balcões. Där vi startar finns även en forellodling bland trädormbunkarna.

Längre österut kommer vi byn Santana där vi äter lunch i Temaparken med sitt fantastiska museum, för att sedan åka och titta på de traditionella husen, Palheiros. Hemresan ska gå via Portela-passet men där var det ett jordskred efter kraftigt regnväder så där har vi inte kunnat åka under hösten. Läskiga grejer, sånt! Så vi tar motorvägen hem och vinner istället tid som tillbringas vid poolen eller bara avslappning, vilket brukar uppskattas efter denna upplevelserika dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0