Sammanfattning november/december - Levadavandring

Vi går Mimosa-levadan. Den kallas så eftersom vi kommer in bland sådana träd i slutet. Det är en trevlig vandring genom uppodlade områden. Vi träffar folk, hundar, kan köpa frukter som ligger i lådor längs med vägen och bara njuter av livet i stort - även om det kommer en störtskur. Det har sin charm det också!
 
Det finns så klart svårare vandringar i mer terräng än vi går i. Sen finns det enklare som den som går i bebyggelsen ovanför hotell Girassol, Levada dos Piornais. En familj "geocachare" gick på skattjakt längs med den bland annat (Läsa mer om Geocaching här) och tyckte den var riktigt trevlig att gå.
 
Men nu till foton från levadavandringarna!


Ibland får vi sällskap av en av hundarna i området. Han uppvaktar en tik som ägs av de som har kafeterian som vi stannar vid när vi har promenerat klart.
Damen visar upp sina sötpotatisar som hon höll på att skörda.


Det gäller att inte förväxla Araujia (hö längst upp) med Chayote (mitten längst ner) för den förstnämnda är giftig medan den andra är en grönska. Men tittar man på Chayoten underifrån påminner den om Kermit the frog och den andra är taggig - och då vet man :)


Här i mitten ser du hur vi kan gå torrskodda vid en av övergångarna på levadan. Samma övergång ser du i collaget överst, till höger i bilden - med mycket mer vatten. När det regnar uppe i bergen påverkar det vår vandring, så klart! Och på Madeira så här års, är det alltid regn någonstans. (Tror jag har nämnt det tidigare.)
Grabbarna längst ner till vänster är (kostymklädde) Roberto , vår eminente chaufför tillsammans med MB Travels kockar som fixar Espetada till oss hungriga vandrare!
Och undrar du över fotot längst ner till höger så är det flygplatsen vi har ovanför våra huvuden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0