9 oktober - Makarska rivieran

På en drygt 60 kilometer lång kuststräcka längs den Dalmatiska kusten ligger den Makarska Rivieran. Idag hade vi vädret på vår sida och det var många som var med mig för ett dopp i Adriatiska havet. (Det blev tre dopp under resan, måste jag ju tala om. Vi var faktiskt några, inkluderat mig, som valde att trotsade den mulna vädret och hoppa i ändå.)

Vi åkte till Makarska stad, omgiven av sol, berg och kristallklart vatten, där det var fritid för gästerna. Ett par blev så förtjusta i staden att de kommer tillbaka som veckobesökare nästa år!

Ett litet gäng var lite sugna på att gå in på museet med en stor samling av sniglar, snäckor och fossiler från området men det var tyvärr stängt när vi kom. Istället kunde vi njuta av solsken och en vandring för att se 1700-talskatedralen S:t Markus och franciskanerklostret som grundades 1614.

Och på kvällen hade vi avslutningsmiddag med kaptenen och fick säga Hej då till den här besättningen. Känns alltid lite konstigt med avslutningsmiddagar, tycker jag. Men när jag skriver det här sitter jag och hoppas, hoppas, hoppas att jag får ha fler rundresor i Kroatien. För, ja det här var den sista för den här hösten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0