7 januari - ELDKLOOOT!

En spännande dag som började bra, fortsatte bättre och slutade helt fantastiskt!
 
Jag har ju varit inne i Linköping i lite olika omgångar den passerade veckan. En dag hade jag med mig mina Riekerskor som jag köpte i mars, och som gått sönder i sömmen på högerskon fram. Jag tyckte att jag betalt lite väl mycket för ett par skor som skulle hålla ett halvår bara. Jag tog därför med mig kvittot (jepp, jag sparar alla kvitton på saker jag köper) och gick till butiken.
Där fick jag reda på att det inte finns något att göra. Det var "en billig sko" med tunn sula och som var sydd (inte hel sula) och med vanligt slitage kunde jag räkna med att såna skor skulle gå sönder. Intressant! Normalt slitage? När jag tittade på skorna såg de ut ungefär som jag köpte dem, även undertill. Jag tycker inte sulan ser särskilt sliten ut när jag tittar på ränderna. Men där kom jag ingenstans med reklamationen. Jag blev istället rådd att kolla på något annat märke. Så några fler Riekerskor blir det inte - och i skrivande stund är jag tveksam till att jag går tillbaka till Kalle P som säljer skor som inte håller mer än ett halvår...


... och skorna hamnade i brännbart! Och kvittot!

Straxt före lunch var jag hos Milla där vi åt lunch innan vi åkte till Lambohov för att hämta Berit och byta bil. Hon ville att Saaben skulle luftas lite grann efter att ha stått i garaget ett tag. Vi åkte till Ekholmens centrum där vi tog en sväng på Boutique Blå, Ica Signalen och så en fika på det.



För första gången i mitt liv gick jag på systemet för att köpa alkoholfritt. Har fått för mig att det kan vara ett bra alternativ för mig!
 

Det blev Natureos röda, vita och rosé som ska testas.

Efter att ha lämnat Berit och sagt Hejdå till Milla som tog sin bil, fick jag låna Berits bil (Rob) hem - och till Ullared. För imorgon hade jag och Milla planerat att åka dit för lite shopping. Inte för att jag behöver något men det kan ju vara bra att köpa lite födelsedagspresenter! Och man vet ju aldrig vad man kan hitta mer!

På hemvägen, straxt efter Kåparpsrondellen såg jag klotet. Men då kunde jag inte stanna. När jag såg det andra gången (om det nu inte var två olika) var jag i höjd med Vikingstad och då jäklar, svängde jag in vid Q8 och hoppade ur bilen för att fota. Ett sånt tillfälle går ju bara inte att missa!!! Alltså, jag nästan grät av lycka över att ha fått chansen att se ett sånt naturfenomen!
 

Du som missade kloten som syntes 6-12 januari kan nog få en ny chans i maj!


Jag valde att tanka Robban Bil redan idag. Imorgon skulle vi åka runt klockan fem från mig och det är alltid skönt att förbereda så mycket som möjligt. Det innebar att, när jag kom hem, la fram Ullaredväskor, vattenflaska, pengar, inköpslista och bekväma kläder - allt för att bara kunna ta grejerna och åka. Perfekt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0