5 oktober - Omstart med Trogir

Åkte med min danska kollega och danska gäster till flygplatsen. En av gästerna hittade en rolig skylt vid incheckningen. Nedanför en planta som tydligen fått lite för mycket vatten stod en vädjan om att inte få mer vatten. Det är nog många som i all välmening vattnat den istället för att bara kasta sina vattenflaskor...

Det blev en kopp kaffe i kafeterian tillsammans med en annan reseledare från Danmark. Och så kunde jag säga Hej till Apollokollegan Sophi som åkte från Kroatien för den här säsongen.
 
Men så kom då mina svenska gäster. Efter ett par timmar i Split seglade vi mot Trogir, som var vårt första mål. Dess gamla stadskärna finns med på UNESCOs världsarvlista och är hur mysig som helst. Staden ligger på en ö mellan fastlandet och Ciovo och är förbunden till dessa via två broar.

Kan du tänka dig att Trogirs historia går tillbaka hela 2000 år i tiden? Bakom stadsmuren gömmer sig arkitektur och histora från illyrier, romare och venetianare - och så en kör som sjöng för oss utanför S:t Laurentius-katedralen. Efter en promenad, delvis i regn, gick vi tillbaka till vår båt för en välkomstmiddag och presentation av kapten med persona. Supertrevligt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0