30 januari - Man blev nästan svettig

Idag var det tid för extrautflykten till Nunnornas dal och Monte.
 
Bilder från vår resa Funchal - Pico dos Barcelos - Eira do Serrado - Curral das Freiras (Nunnornas dal) - Monte

Vi hade en toppenförmiddag med sol. Och solen stannade kvar hela dagen, faktiskt. Vi hade bara kylig vind uppe på 1000 meters höjd, annars blev vi nästan svettiga. Kanske våren gör sig påmind nu. Förra året var medeltemperaturen 21 grader i Funchal. Den här veckan har nog tempen varit mer 15-16...
 
Nere i Nunnornas dal blev det kaffe, kastanjekaka och provsmakning av kastanje- körsbärs och eukalyptuslikör, där kastanjen utsågs till vinnaren av sällskapet!
 
I Monte lämnade en del av sällskapet oss till förmån för linbana ner till Botaniska trädgården. Andra tog släden ner till Livramento och blev upphämtade där, medan tre åkte med mig i bussen från kyrkan.

Vi var tillbaka vid hotellet runt ett-tiden och gick bort och köpte lunchen på Pingo Dolce. Det blev lasagne för mig idag. Kvällens middag blev sedan på hotellet med alla gästerna. Jag fick lite uppdateringar vad de hittat på och det verkar som om alla hade haft en bra dag på olika håll! Alltid roligt att höra vad de har upplevt utan mig :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0