27 januari - På Madeira finns bruna toppar!

Idag gick vi på promenad från Lidoområdet in till Funchals centrum. Alltid en väldigt trevlig promenad, och speciellt eftersom vi hade jättefint väder hela dagen så till och med solen lyste på oss!
 

Praktfjärilen i mitten är en Monark (Danaus plexippus) med ca 10 cm mellan vingspetsarna. Den förekommer i hela Amerika men finns även på andra ställen - som Catarinaparken i Funchal till exempel. Den kan flyga jättelångt. Man vet att fjärilar i Canada flyger till Mexiko för att övervintra! Larverna är smarta och äter främst giftiga växter så giftet lagras och finns kvar när de blir fullvuxna fjärilar. De smakar så illa att de kan undvika att bli uppätna. (Den har setts i Sverige också men där kan den inte föröka sig.)
 

Och så var det ju det där med brun topp. Efter att ha letat i 13 svenska butiker innan jag åkte, så tog jag med kjolen till Madeira och hittade åtta toppar i brunt redan i första butiken och kom ut med två. En kortärmad stickad och en matchande kofta till det. Pris: 25€ Jag hittade till och med aquafärgad T-shirt men den hade tyvärr fel storlek... (Färgerna på bilden är inte helt rättvisa eftersom jag tog fotot i glödlampsbelysning)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0