21 januari - Kära återseenden

Morgonen startade som den skulle, med frukost vid fem-tiden efter dryga 5 minuters cykling!


Cykling framför TV:n, sen frukost framför datorn :)
 
Det var ett späckat schema med återseenden idag. Först åkte jag upp till sjuklingen Milla med lite mat, Den piggaste var Naima medan Milla och Elton var riktigt febriga. 
Därefter var det lunch med mamma - och den blev lång, den! Vi gick till buffén på Ming Palace och satt där i över två timmar haha. Och ja, jag glömde fota där! Kanske på grund av att det kom ett glädjemail från Albatros Travel som jag hoppats på sedan nyår, med erbjudande om Kroatienkryssning! Jag som suttit och skrivit ansökningshandlingar till två jobb i Sverige, och hade med för korrläsning till mamma hahaha Ja, man vet aldrig vad som ska dyka upp i ens väg, du! Nu blir det (iallafall en) Kroatienkryssning och får hoppas på fler uppdrag! Efter lunchen mötte jag Martina utanför Frisörerna där hon skulle klippa sig. Summa summarum en fantastiskt rolig och spännande dag!


Piggast i familjen Fahlgren-Johansson var Naima


På väg ner mot Accent i Grändenhuset hittade jag denna affisch på Nilsons ena fönster. Min första tanke var: Grönsaksläder??? Det är lika dumt som att kalla t ex Quorn (mögelsvamp och äggvita) för kyckling, som det står på förpackningen!
Detta var jag tvungen att gå till botten med, och fick reda på att det inte har ett dugg med grönsaker att göra. Det ska visst handla om prepareringsprocessen, d v s hur man behandlar lädret innan det blir den där kängan. Vegetabilisk garvning med extrakt från växtriket är tydligen att föredra eftersom det ska spara miljön trots att det tar 100 dagar - att jämföra med 1 dag vid kromgarvning - och lädret blir brunt och hårdare. Tilläggas bör att det ändå krävs runt 130 olika ämnen att färdigställa en hud. Ja, ja vi människor är roliga. Det är nog som energiskog och etanol som skulle vara så himla bra - men som visat sig vara stora miljöbovar istället.



Linköping har visst ambitionen att bli "Festivalstaden 2014" noterade jag när jag fortsatte Nygatan ner. Mycket att leva upp till där, kan jag känna. Bara att önska lycka till!


Och turen var på min sida! På Accent fick jag det glädjande beskedet att en likadan väska som blivit krossad, fanns i butiken! Det var som att återse en gammal vän, fast utan alla klistermärken. Hela vägen hem log hela jag, faktiskt! Och nu står den där, bredvid handbagaget, redo att bli packad och klar för avresa på fredag!


Följde med Martina, som var något sammanbiten i stolen hos Josefin på Frisörerna. Och efter en första klippning, blev det lite mer klippning och ett slutresultat som hon hoppats på (tror jag) vilket innebar att man inte såg någon skillnad alls om man inte tittade riktigt noga haha

Innan jag åkte hem hoppade jag in på Systemet och köpte ett rödvin som jag blivit rekommenderad. Detta serverades sedan till kycklinggrytan med curry från i söndags och avokado. Men alltså, det där med alkoholfritt rödvin får jag nog lägga ner. Det var okej smak men substansen är som saft... Jag får vara glad att ha hittat Chapels mousserande vita och Natureos rosé!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0