19 januari - Goaste tjejerna

Idag var det dags för Hazard hemma hos mig. Om du har hängt med på bloggen vet du att Hazardträffarna har hållit på sedan 2009 vilket innebär att det är 5 års jubileum i år! Gruppen har ändrats från när vi startade men Tina och Annette har varit med varenda gång, mamma har varit med ofta och för Anette var det andra gången. Och självklart har vi skrivit in ny tid och plats i kalendrarna!

Glasen och servetterna var redo för aptitretarna - och paketen låg på bordet. Nu var jag redo att ta emot mina gäster!
 
Mamma och Anette skulle komma med pendeltåget så jag mötte dem. Annette skulle ta sin bil från Linköping och Tina ta sin från Nykil.
 

Annette kom precis med sin bil när vi kom från stationen. Tina var redan hemma hos mig och tog emot oss :)

Efter aptitretarna som bestod av laxrörefyllda krustader och flädercider, började omgång nummer ett. Och jag måste säga att jag hade bra flyt där! För bara efter ett par varv hade jag tre paket i min ägo och kunde börja laga huvudrätten. Den bestod av gräddig currygryta med kyckling toppad med pinjenötter och persilja, som serverades med svart ris och körsbärstomater. Till detta kom mer flädercider och Lokas mineralvatten med citronsmak. Vi åt, pratade i mun på varann (ibland med mat i munnen) och skrattade. Det var nästan så vi glömde att vi hade en omgång kvar, så trevligt var det!


Om omgång nummer ett är lugn kan man säga att omgång nummer två präglas av stress, slit och riv. Det går på tid och det är bara värdinnan som vet tiden. Det gäller att grabba tag i tärningen så fort det är din tur. Mina medspelare tyckte att jag var en smula okoncentrerad och fotograferade lite VÄL mycket under spelet - och kanske var det tack vare att jag var till synes Laid Back, som jag snodde flest grejer?


För det var ju det där med vinsterna då - och värdinnan vann flest, som sagt: Hushållsvåg, syltsked, armband, ljus, choklad och skärbrädor snodde jag. Tvåa kom Anette som snodde med sig choklad, två DVDfilmer och en lila filt hem till sig. Hos Tina hamnade en Vänskapstavla, choklad och en DVD. Mamma var snabb på tandborsten med smileyshållaren och en ljushållare att hänga i taket. Och sist men inte minst paketinnehåll hamnade hos Annette som höll i ordentligt så ingen skulle ta hennes tvättmedelsplåtlåda med handtag. (Annars var det många som var spekulanter på den, kan jag avslöja!)

Efter en sån här uppslitande actionthriller måste man ha lite ny energi. Det serverades genom en fluffig chokladmousse och kaffe eller malaysiskt té. Innan vi skiljdes åt bestämde vi nytt datum och plats, och en enig kvintett ansåg att kl 13 var en jämrans bra tid.


All mousse försvann ner i struparna innan det var tid att packa ihop. Och det var nästan svårt att sluta prata. För efter påklädning kom vi på mer att ventilera. Tina var först med att gå. Vi andra fick tvinga oss iväg. Jag till återvinningen med alla presentpapper, och de andra till bilen (Annette var toppensnäll och tog med sig mamma och Anette tillbaka till Linköping.)


Då var det bara förvandlingen kvar. Från matsal till vardagsum på två minuter. Så himla smidigt!

Så då laddar vi inför den 30 mars, flickor. Tack för en jättekul eftermiddag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0