1 januari - Miljonär med minicykel

Första dagen på 2014!

Redan på förmiddagen hämtade jag min minicykel på f d Shell, numera Gulfmacken. Men jag monterade inte ihop den förrän på eftermiddagen eftersom jag gick till Citygross och handlade först.

Idag scannade jag in själv och blev kontrollerad vid utgångskassan. På "grossen", till skillnad från Maxi, har de en spärr innan man får gå ut från butiken. På kvittot du får efter att ha betalat med kort eller kontanter, har man en EAN-kod längst ner som man håller upp mot scannern vid grinden, och så blir man utsläppt. Jag tyckte det var lite jobbigt med påsar och kartonger som jag var tvungen att ställa ner och ta nytt grepp om, men det ska väl vara en extra kontrollfunktion av någon anledning.

Idag köpte och åt jag Quorn för första gången. Jag köpte färsen och gjorde tacos. Det smakade precis som köttfärs gör. Det var först lite senare på dagen, när jag läste vad Quorn var för något som jag bestämde mig för att ligga lite lågt med det - och valde att kasta det som blev över. Det kändes inte så nyttigt att äta mögel...

 


Innan jag vände hemåt stannade jag till vid kiosken och investerade i en Trisslott för 40 kronor (special edition för julen tydligen) eftersom jag kände att den här morgonen hade varit så fantastisk. Jag bestämde mig för att inte skrapa den och leva som potentiell miljonär hela dagen. Det innebar att jag gick och funderade på vilken organisation jag vill skänka lite pengar till, och valet föll på BRIS som jobbar med både barn och vuxna. Och så planerade jag att göra en (rund)resa till Marocko för att köpa lite mer arganolja. Börjar ta av sista flaskan från 2010 nu... Men jag insåg under dagen att jag är väldigt nöjd med livet jag lever och vad jag redan har, så jag fann inga fler önskningar eller några anledning att förändra något. Har en lägenhet med saker jag gillar, roligaste jobbet, familj och vänner - och en garderob som funkar för min kropp. Behöver man något mer?

På eftermiddagen monterade jag ihop min minicykel från Sporttema (en stor motionscykel skulle ta upp hela studion) och provcyklade 5 kilometer. Motståndet var nästan obefintligt men eftersom jag köpte den för att aktivera mig överhuvudtaget före frukost tror jag den blir suverän att ha som enkelt träningsredskap nedanför soffan/sängen. Allt är bättre än inget så nu börjar jag arbeta mot ett av målen 2014 - att "bota" min diabetes.
Startvikt: 78,8 kg
varav fett: 29,8% (!)
Midja: 104
Morgonglukos: 13...


Dagtid får minicykeln enkelt plats i min miniklädkammare. Gillar den redan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0