18 februari - Schemalagt liv

Kl 06.00
Hade jättesvårt att få i mig frukosten.

Kl 08.00
Ringde vårdcentralen och fick en tid kl 11.30.
 
Kl 08.15
Ringde moster Kerstin som skulle skjutsa mig.
 
Kl 10.30
Kerstin ringde på dörren och satte mig i hennes bil
 
Kl 11.15
Checkade in och betalade tacksamt 150 kronor på Kungsgatans Vårdcentral.

Kl 11.20
Träffade Ulla, min husläkare, som körde iväg mig till provtagningen med ett: Jag tror det är influensan jag... varvid jag svarade att det omöjligt kunde vara det.

Kl 11.25
Satt på provtagningen med stick i armen för snabbsänka där man mäter ett C-reaktivt protein (CRP)
 
Kl 11.30
Mamma kliver in i väntrummet. Vi hade bestämt att jag skulle ringa henne när jag var klar men hon kom upp för att hjälpa sin något förvirrade dotter ner ;)

Kl 11.31
Fick komma in till Ulla igen och blev meddelad att jag faktiskt hade förhöjda värden och förklarade att normalt värde var under 10... jag hade 68 (immunförsvaret har alltså gått i försvarsposition mot en bakteriell infektion som lyckats gräva sig djupare in i mina stackars vävnaderna och dessutom, de jäklarna, var på väg att förvärra mitt tillstånd. Det blev recept på luftrörsvidgande och slemlösande Mollipect plus Tikacillin mot lunginflammation.
 
Kl 12.00
In på Maxi för att handla lite att äta. För äta bör man, annars dör man - och det verkade ju lite onödigt! Och så apoteket på det! Nu var hela husapoteket fullt!
 
Kl 12.45
Hemma i Mantorp. Mamma lånade toa och åkte sedan hem. Jag meddelade Albatros att det kanske blir tveksamt att jag kan ta Israel/jordanienturen men fick svaret att; det var ju nio dagar kvar och att vi kunde vänta lite med beslutet. Helt okej för mig!
 
Kl 13.00
Värmde en Weight Watcherlåda - pannbiff med potatisgratäng där gratängen var oätlig, enligt min kropp. Men pannbiffen gick ner. Jag svepte en shot Mollipect och satte alarmet på klockan tre för då jag kunde ta första penicillintabletten som ska tas på fastande mage.
 
13.15
Då var energin slut för den här dagen och sängen, som inte bäddats ihop idag, fick ta emot mig återigen med fleecemorgonrock och fårskinnstofflor för där kom frossan igen. Det är rätt spännande ändå, att den kommer när energin tar slut. Jag slumrade på en binge kuddar.
 
15.00
Gick upp och tog min tablett och sen tillbaka till sängen. Mådde illa. Kerstin ringde för att kolla läget.
 
16.00
Vaknade igen, tog en ostmacka och tog en ny shot Mollipect. Slumrade sen in igen.
 
18.00
Upp igen för en andra penicillintablett, den sista för idag. Mådde illa igen. Mamma ringde för att kolla läget.
 
19.00
Sista Mollipectshoten för dagen.
 
Natten blev den mest högljudda hittills vilket innebär att den där Molli börjat göra verkan redan! Men jag sov med låst ytterdörr, för febern visade "bara" 39,4 hehe. Kampen har börjat!

Kommentarer
Postat av: Annette

Bara för att vara värst ;) 523 i CRP! Gissa hur man mår då ;) du är ju riktigt frisk du :) , kram!

Det var med blodförgiftningen.....

Svar: hahaha Ja, jag är glad att jag inte var typiskt Maria-envis utan sökte VC i tid! Och som min moster uppmuntrande sa: förr dog man i lunginflammation...
Maria

2014-02-19 @ 22:32:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0