10 februari - Opensionerad med cykeltema

Åkte in till Linköping på förmiddagen: Biltema för inköp till cykeln, Maxi för att handla mat till mig och Ikea för att käka 8 köttbullar med potatismos för 19:- på IKEA, var mina projekt. Det blev bara de första två.
 
Igår skrev jag att shoppingvagnen blivit pensionerad. Nu blev det ju inte riktigt så, då. "Hon" är ju fortfarande praktisk och får fortsätta vara i tjänst!
 

Två glada tog tåget in till Linköping vid elva.


Pendel in till Linköping, sedan 10:an till Tornby med stopp vid Biltema.


Efter att ha flanerat runt lite i början gick jag bort till cykelavdelningen. Plockade ner lås, lyse och väska och var på VÄG att lägga ner en cykeldator. Du vet, jag gillar såna där tekniska prylar men 199 spänn för en leksak som kanske inte kommer användas särskilt mycket, verkade dumt.


På Maxi flanerade jag också runt men det blev fokus på mat. Behövde ju fylla kylen för en vecka framåt, iallafall.


Började nynna på låten "Potatis, potatis. Potatis, lilla potatis - Jag diggar dig. Jag diggar dig. Jag diggar dig så smått"  när jag fick förbi för att hämta frysta champinjoner. Tyckte den passade rätt bra där!
Det var efter veckohandlingen jag planerat att gå till IKEA och äta lunch. Men jag köpte så himla gott protein och blev istället hungrig på min egen mat! Så jag åkte hem med fullpackade shoppingvagn.


Veckohandlingen gick på straxt över 600 spänn. Väl använda pengar - och då lyxade jag ändå med ekologiska morötter och entrecôte Jag köpte dessutom två presenter och tre utvalda 3D-kort (men de kan jag ju inte lägga ut bild på, fattar du, va?) i det priset.


Kvibille cheddar, enrisrökt congacmedvurst och Bregott hamnade i frukostboxen med smörkniven och osthyveln.


Fläskytterfilé, Entrecôte eller strimlad karré. Det var frågan. Valet föll på karrén som jag åt med råstekt vitlökspotatis, bearnaisesås och körsbärstomater. Det var gott, det!


Mjölk till morgonkaffet flyttade in igår redan men fick idag sällskap av matlagningsgrädden!


Och så var grönsakslådan fylld med morötter, potatis, chili, vitlök, rödlök, saltgurka, körsbärstomater och purjoköl. Hoppsan! Där blev jag sugen på rostade grönsaker, du!


Packade upp Avis' grejer också. Ifall du undrar vad sop-påsarna har med "honom" att göra så tänkte jag som så, att om cykeln inte gick ner i väskan så kunde jag täcka eventuell springa med svart sopsäck. Då såg inte tågvärden att det var en cykel i väskan. För det var svaret jag fick idag: Att jag kan ta med cykeln så länge jag har den i en väska så man inte ser att det är en cykel. Rätt roligt eller hur? Du får har andra saker med hjul med på tåget som är mer skrymmande - men inte en ihopfällbar cykel!


Men så var det ju dags att få ihop ett färdigt Cykel-kit. Lyse och lås, cykelpump och väska!
Vecklade ut Biltemas cykelväska och den var ju helt perfekt, skulle det visa sig, trots att jag var osäker på att måtten (70,5 cm x 36,0 x 60,5 cm) skulle räcka! Men jag lyfte bara bort sadelstolpe och sadeln, och kunde sedan dra ihop dragkedjan utan problem. Fast den är ju väldigt otymplig att bära på - men då kom jag ju på att man kunde använda shoppningvagnens underrede och se så bra det blev! Skulle nog kunna funka på pendeln!


Och väskan kom med två överraskningar. Dels är tyget kraftig nylonväv. Det är dragkedja på två sidor och har en ytterväska - som när man inte behövde väskan längre, bara vänder ut och in på, och viker in väskan i istället. Se så liten den blev!


Cykelbelysningen är trollsländemodell med två LED-lampor i vardera. Kräver ingen montering och lätta att sätta dit/ta bort och tar ingen plats i fickan. Men jag ska nog köpa några extra för jag tror de blir utmattade i silkongummisnoddarna som man fäster lysena med.
Låset kom med monteringssats till ramen, men den biten hoppar jag över. Det får sitta på pakethållaren när det inte används. Mer flexibelt.
Cykelpumpen satte jag på pakethållaren tillfälligt. Den får ligga hemma. Just nu vet jag inte varför jag köpte den riktigt. Har ju inte långt att gå med cykeln till macken om däcken skulle behöva luft.
För f
örst och främst ska jag ha Avis att cykla på till macken, Citygross och kanske små turer i området om vädret motiverar mig.



Om vi ska åka tåg kom jag på att det blir lite mer komplicerat i och med det där kravet på väska. Det avskräcker mig en del faktiskt.
En tanke var att använda shoppingvagnens väska som på bilden. I den kan jag nämligen ställa hjulen, lägga lås och cykelväska. Och jag får ju faktiskt plats (och ork) att handla lite grejer, för den bagen måste jag ju kunna ta i handen när jag använder underredet till cykel. Ja, där blev det lite krångligt, eller hur?

När jag fått tänka lite längre så kom jag nog fram till att, okej, jag cyklar till stationen, monterar ner cykeln på perrongen och kan nog baxa in den sen på tåget. När jag kommer till Linköping tar jag hissen ner... och hissen upp  och monterar ihop cykeln, också på perrongen. Det är inte tillåtet att cykla på perrongen men det är väl inte förbjudet att montera ihop en cykel på perrongen??? Hittar iallafall inget om det på internet.

Men den här dagen kretsade inte enkom runt shopping och cykel. Förra veckan fick jag ett jättespännande jobberbjudande med A-skatt, men idag tackade jag Nej till fast inkomst över sommaren. Galet? Ja, om jag hade varit trygghetsnarkoman! Men jag väljer att leva fortsatt farligt som frilansare och tackade istället Ja till en extra Jordanienrundresa i maj som jag hoppas blir av, och hoppas på fler Kroatienkryssningar. Ja, det är mycket hoppas som du märker. Men du vet hur det är: Det blir som det ska!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0