9 augusti - En harpun!

Det är alltid lika mysigt att vakna när det är tyst i Hvar. Visserligen var det inte särskilt stökigt igår som det var förra veckan, men så tyst som på morgonen det var det ju så klart inte.


Efter några djupa andetag på soldäck öppnade jag kontoret i alla ensamhet.


Det blev bad från båten idag också. Och så 47 minuter på soldäck för att torka bikinin. Nästa vecka är det full båt så det blir garanterad ståplats på soldäck för soltorkning. Jättebra för då får jag en bonusförbrukning utav 105 kalorier hahaha.


Plötsligt fick jag sy på en snorklare och han hade något i handen - en harpun!


När han kom simmandes tillbaka hade han en lite fisk hängande på släp-bojen.

På eftermiddagen fick vi komma in till Korcula där vi hade vår guidade tur och gick därifrån nästan direkt till vinprovningen.
 

Utsikt mot Guvernörens stora torn och halvön Pelješac från betongplattan vid lilla stadsstranden.


Vad jag känner till så är detta den vinprovning som är värd pengarna på den här kryssningen. På Hotel Korsal i Korčula får vi smaka tre vita viner och två röda plus får lite lokala snacks serverat till. Idag blev vi bjudna på fyra sorters ost, torkade fikon, valnöt och salami och mellan de vita och röda vinerna fick vi glass (fast jag saknade faktiskt deras ingefärssorbet lite grann). Det blev en trevlig avslutning på dagen.


Alltid lika trevligt att komma till Nino på Kosal.

På vägen hem kom hejaklackerna till vattenpololagen som skulle spela final idag. Med flaggor och sång tågade de mot bassängen. Undrar vem som vann...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0