12 augusti - Annorlunda promenad i Milna

I arla morgon stund klev jag ut på kajen med besättningen. Det var fortfarande mörkt ute och besättningen skulle vittja revet som de hade lagt ut på kvällen, fick jag veta. Det blev väl kanske inte så mycket båtfarande utan mest hoppa i vattnet och busa runt på kajen. Och det var ändå inget på krokarna, visade det sig senare.

Och varför inte busa lite med guiden? Som att ta vattenslangen och spruta vatten på henne till exempel?

Det ljusnade och en ny dag annalkades. På väg till Split stannade vi i Milna för att tanka och idag kunde vi gå en lite annorlunda promenad i byn. Du förstår, hamnmyndighetspersonerna här är lite speciella. De bestämmer ganska mycket över våra liv i hamnarna. Tycker inte de att vi ska få åka in, så får vi inte åka in. Och idag var en sådan dag när vi inte fick. Istället blev vi hänvisade långt från både tankning och bycentrum, om man nu kan tala om bycentrum här. Men det gjorde ju så klart att jag kan presentera iallafall ett par nya bilder från platsen än tidigare.
 

Vi fick lägga till långt från kafeteriorna idag. Man sa att det var fullt därborta och det var det, men inte av kryssningsbåtar utan av privat yatch.


Lilla kapellet vid "strandpromenaden" på väg mot Makaracbukten.


Huset som har stått övergivet i evigheter som det känns, med vildvin som tagit över fasaden, en övervuxen trädgård och misskötta fönster- och dörrkarmar, har någon tagit över. Någon har börjat måla övervåningarnas fönsterkarmar i mintgröna. Något är definitivt på G!


Var ju bara tvungen att ta ett foto på en illorange pumpa.


Vy över loggian som inte används till något...


Det är alldeles för många hus som bara står och förfaller. Ibland är jag sugen på att bara gå in och ta över och bosätta mig där - fast i nästa sekund inser jag att jag definitivt skulle få lappsjuka. Här är alldeles för lugnt och inhyser bara 1100 invånare. Mantorp är ju rena storstan om man jämför med sina 3500 invånare.
 

Dominik hade cyklat och kompletteringshandlat på Studenac (för här har de inte Konzum, det är byn för liten för) och cyklade om oss på vägen tillbaka till båten.
 
Före ankomsten till Split packade jag klart för utcheckning imorgon vilket gjorde att jag, efter den guidade turen, lugnt kunde gå till restaurang Kužina bakom Jupitertemplet med några gäster och det blev en god avslutning på den här dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0