10 augusti - Många kör-konstellationer

Den här kryssningen hade vi privilegiet att stöta på delfiner två gånger. Idag var det bara den lilla gruppen om fyra, däribland den lille.
 

Delfinerna idag höll sig lite på avstånd.

Vi skulle segla från Hvar till Makarska idag och jag blir lika glad varje gång jag får se de grå, mäktiga Biokovobergen.


Bergen talar till mig men jag förstår inte helt vad de säger.


Den här grottan ligger på den mänskligt anlagda stranden  i hamnen, och blir en nattklubb vid namn Deep på kvällarna.

De som hade lust följde med på min orienteringspromenad i Makarska stad. Några av oss tog med badkläderna och gick och badade direkt efteråt.

Byggnaden du ser till vänster i bilden är ett hotell som har ett Spa som jag planerar att besöka nästa gång jag kommer hit. Det var länge sedan jag gick på massage nu.


Vy tagen ifrån spa-hotellet mot hamnen där kryssningsbåtarna ligger. Det var inte fullt när jag tog det här. Jag tror det slutade på tjugo kryssningsbåtar totalt den här natten.


St. Markuskyrkan ligger på torget och var en gång katedral (fram till 1828) eftersom Makarska var ett biskopssäte. Ovanför kyrkan ligger marknaden där vi köpte fikon, oliv- och lavendelolja.


Publika brunnen bredvid kyrkan.


Fransiskanermunkarna kom till Makarska 1502 och byggde då klostret dit det här kyrktornet tilhör. Malakologiska museet var stängt som vanligt. Det är för dåligt. Jag önskar jag hade nyckeln in, jag.


Den här lilla geckon (eller möjligtvis en ödla) kom springande över trottoaren på vår promenad.


Vi var några stycken som tog på våra badskor och guppade omkring i havet efter promenaden. Men det var ingen hit. Det var massor av folk. Så många att vi till och med fick kliva ÖVER folk. Sedan var det så grumligt att det inte kändes speciellt fräscht heller, så vi var alla överens om att det där med att bada från båten var absolut bäst. Det var iallafall sista gången jag badade personligen där under högsäsong.


På kvällen fick vi veta allt om Soparnik, byn som besättningen kommer ifrån, om båten och hela personalstyrkan - för idag var det kaptens middag. Till skillnad från de andra kryssningarna var detta ingen dansande grupp. Jag tror jag var uppe totalt fyra danser, vilket ju är väldigt ovanligt. Det blev istället mycket sång!


Först spelade våra musiker.


Sedan kom kaptenerna med på ett hörn.


Och snart kom också Doris med och sjöng.


Och tyvärr gick de flesta gästerna och la sig tidigt och missade när Dominik tog fram gitarren och spelade och sjöng tillsammans med Ivana (flickvännen) och sina kollegor. Men vi var fem kvar och det var ett privilegium att lyssna på Dominik som annars är lite blyg över att spela för folk han inte känner. Supertrevlig kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0