1-6 augusti - På svensk mark

Så har det hänt igen. Nåja, det var länge sedan nu, att jag skrev ett inlägg och tryckte på någon tangent av misstag så allt backade och det jag skrev försvann. Orka skriva om allt igen. Det får bli en variant.
 
Jag kom iallafall hem på torsdagen och fick en påringning från UPS om ett paket som vi kom överens om skulle levereras på fredagen. Jag hade dessutom fått ett brev från UPS att man försökt nå mig. Men det kastade jag i tron att det var samma ärende som telefonsamtalet, men börjar idag (6/8) misstänka att det handlade om mitt tält som jag skrev om i förrförra inlägget. Nedrans! Nu har jag mailat transportföretaget i England. Jag vill ju ha mitt lilla tält med veranda!!!

Fredagen 1 augusti
De föregående två mellanlandningarna har jag varit ute på Äventyr med de äldsta barnbarnen. De här fyra dagarna hade jag bestämt mig för att vara hemma. Det kändes som ett bra beslut!

Okej. Morgonen började med tvättid och tre maskiner. Det gick ju bra tills jag satte på torkskåpet. Då missade jag att vrida upp temperaturen så den stod på noll när jag kom ner för att hämta allt som var kallt och fuktigt. Nu var tiden ledig efter mig som tur var så jag kunde köra 90 minuter med värme.

Tvätten torkar inte så bra när det bara blåser kalluft.

Straxt före lunch kom UPS med ett litet paket och när jag öppnade det var det från Lightinthebox. Därifrån hade jag beställt cykelhandskar, en liten väska till cykelstyret och en 67-liters till pakethållaren. Men den här beställningen var det bara krångel med. Först fick jag mail om att handskarna var slut och jag fick tillbaka pengar för dem. I paketet sedan låg följesedeln på min stora och min lilla väska.
 

I paketet skulle det ligga två cykelväskor enligt leveransbeskedet.

Men i paketet låg bara den lilla väskan - och ett kedjeskydd(!).


Det bidde inge stor cykelväska. Det bidde ett kedjeskydd.

Jag mailade besviket till deras kundtjänst (som svarar inom 24 timmar) men efter ett par dagars skrivande fram och tillbaka om samma sak insåg jag att man inte förstod vad jag skrev (man svarade på antingen på konstig svenska eller norska men inte på det jag skrev) och skrev istället på engelska och då fick jag svaret att den stora väskan inte heller fanns på lager men att jag skulle få pengarna tillbaka - och kunde behålla kedjeskyddet. Men så himla trist!
Igår beställde jag annan väska från danska Cykelgear och har redan ett paket på väg! Väskan är visserligen bara på 50 liter men den består också av dubbelväska till pakethållaren och en väska som monteras ovanpå. Det blir nog bra det också, även för camping. Tänkte kanske testcampa vid Skogssjön. Lagom långt bort. Men idag blev det veckohandling med lilla väskan och plastpåsar fastspända med spännband.

Det var väl inte helt vad jag hade tänkt mig, att spänna fast två plastpåsar med mat på pakethållaren.

Lördagen 2 augusti
I torsdags hade jag fått ett transkriberingsuppdrag som jag påbörjade igår och avslutade idag. Tänkte ta ett sådant varje gång jag är hemma. För varför vara ledig fyra hela dagar när man kan jobba lite grann?

Söndag 3 augusti
Det fick bli en ekonomi- och rapportdag. Jag blev klar med kvartalet april-juni plus juli. Jag gjorde också klart rapporterna för sista kryssningen. Idag blev det alltså ingen cykeltur utan enbart stillasittande i soffan framför datorn.

Måndag 4 augusti
Minsann! Tror jag inte att jag gjort två av årets bästa köp idag! Som du kanske minns köpte jag en gammal Singer Ladystar och gjorde, tillsammans med Maggan, en klon med målet att börja sy mina kläder igen. Sydde en del som tonåring, och mamma och jag gick på sykurs på Kvinnebyskolan ihop på 70-talet och jag är ju lite sugen på att ta upp det där. Men det har uppdagats vissa problem. Först "dog" klonen och den är nu ett minne blott. Och den där Singer låter rätt mycket och jag upplever att jag stör grannarna. Så det har inte blivit så mycket sytt.
För ett tag sedan fattade jag beslutet att jag behöver en tystgående symaskin om det ska bli något med det där projektet. Såsom sig bör har jag surfat runt på en massa sidor och kollat en massa tyckanden, reviews på youtube, läst tester och faktablad. Och igår läste jag något extra klokt. Om man köper på internet och något går sönder, ja då ska du skicka iväg maskinen för reparation och betala för både frakt och reparation. Så dumt! Och onödigt! När man kan åka in till Janne på Symaskinshornet! Sagt och gjort!
Och från att ha pratat funktionellt Begagnat mekaniskt, började vi diskutera valuta för pengarna och därför hoppade över till funktionellt Nytt mekaniskt - tills han visade den ännu bättre Janomes DC2030 (datoriserad). Alltså, du vet ju hur jag och tekniska prylar fungera ihop?! Väldigt bra faktiskt! Så vad tror du hände efter att ha kompletteringshandlat på Hemköp? Jo, då! Undertecknad kom hem med dylik produkt - och den åkte upp på bordet direkt. Och kort därefter hittade jag en Prym provdocka billigt så nu ska här sys! Jag hittade dessutom den perfekta hurtsen Hermes på IKEA så den ska jag önska mig i present, tänkte jag, och somnade med symaskinen framför sängen ;)

Tisdag 5 augusti
Packade klart, sicksackade lyckligt de avklippta jeansen som blev shorts igår och tog sedan tåget till Arlanda. Idag var det fordonsfel som gjorde att jag kom till Linköpings station 15 minuter försenat. Men eftersom det fanns marginal nu när pendeln bara går en gång i timmen, hade jag ändå 30 minuter tills Regionaltåget skulle gå.
 

Om det inte är reparationer så är det signalfel eller som idag - fordonsfel. Älska tåg!

Hela vägen till Arlanda redigerade jag bilder från senaste kryssningen och bestämde mig för att göra en bloggsammanfattning över de åtta dagarna. Inte göra ett inlägg per dag. Och det var det beslutet som gjorde att jag sammanfattade den här mellanlandningen också. Men det är inte riktigt slut än.

Sä här glad blir man över att komma till sitt tredje hem denna säsongen. Mitt andra hem? Ja, det är ju kryssningsfartygen förstås!
 
På kvällen gick jag till restaurangen och åt en tacopaj (som fick godkänt) innan jag somnade in för natten.
 
6 augusti - Arlanda-Split

Frukosten på Ibis Styles är jättebra, tycker jag.

Klockan 12 fick jag skjuts till Terminal 5 där jag satte mig en stund utanför. Jag hade tre timmar på flygplatsen och det är lite lång tid eftersom jag numera aldrig har några direkta ärenden. Som du har läst tidigare så är det inte speciellt billigt på Arlanda och att jag handlar billigare på t ex Citygross. Och om jag ska parfymer eller krämer går jag ju till "dm" (drogerie markt) här i Kroatien.


Jag satte mig en stund i solen i väntan på att tiden skulle ticka framåt.


Så var det ju det här med Taxfreepriserna. Jag har för mig att det här fotot togs vid cigaretterna...

 Jag brukar ju äta lunch vid gaten och det gjorde jag idag också. Det blev ett test av deras Pasta Bolognese och den var iallafall godare än förra veckans pasta med svamp och kyckling. 

 

Jag hade redan mött fyra gäster på väg till säkerhetskontrollen. Två stötte jag sedan på under mitt restaurangbesök och resten vid gaten. Och med alla avprickade på passagerarlistan gick vi ombord för att flyga iväg tillsammans till Split! Here we go again!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0