9 april - Ska det äntligen bli av?

Om livet vill åker jag till ett månlandskap bestående av eroderad förstenad vulkanaska (tuffsten) i oktober. Jag far till en nästan galen plats formad av vulkanutbrott, vind och vatten och som har utsetts till världskulturarv av UNESCO. Idag beställde jag nämligen en resa som jag ska göra i egenintresse och för min skull.

Du vet, jag har ju tänkt att det vore trevligt att åka på semester i år. Det här blir förstås inte en semesterresa med sol, bad och avslappning. Jag blir mer en studieresa. Men vart ska jag, tror ni? Jo, till Kappadokien (Kapadokya)
Kapadokya
Kapadokya)
Kapadokya
KapadokyaKappa
i Turkiet.

Så här ser resan med TSS ut väldigt schematiskt: Antalya - Konya via Alacabelpasset (1825 m ö h) - Göreme (utomhusetmuseet som står med på UNESCOSs världsarvlista) - Cavusin - Pasabag (Munkdalen) - Sinasos - Konya - Antalya

För dig som inte vet vad Kappadokien är för en spännande plats kan jag helt kort berätta att det ligger i centrala Anatolien som ligger i sydvästra Asien och är mer känd som Mindre Asien. Vill du veta mer? Kolla in de här filmerna!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0