10 april - Lite beige istället för grå

Nu har man kommit på att det är bra att sola varje dag. Det är trevliga nyheter för en som gillar solen. Så idag tog jag en morgonpromenad bort till gymmet och solade i hela 16 minuter och blev lite beige istället för grå.


Mantorp i morgonljus


Gymmet har nya rör i sitt solarium

När jag kom hem flyttade jag ut tvättkorgen med allt som skulle tvättas och gick sedan in i duschen. Allt väl där tills jag famlade efter badhandduken. Ja. men visst, ja. Den låg ju i tvättkorgen. Men skam den som inte finner på råd. Det var ju bara att plocka upp badrumsmattan i frotté från golvet och torka sig på den!


Det går ju jättebra att torka sig med en badrumsmatta

Jag gick från dusch till tvättstuga och där hade en maskin gått sönder så jag hade bara två som gick att använda. I-landsproblem. Det tog bara lite mer av min tid att tvätta men jag var ju ändå hemma så det var ju ingen ko på isen. Däremot tillät jag mig att bli lite besviken på Vanish för vittvätt. Jag hade fått för mig att en skopa med tvättmedlet skulle göra lite solkigt vitt till vitt igen. Men så var det ju inte. Tvätten såg lika solkig ut när den var klar. Gjorde jag fel kanske?


En av de tre maskinerna var trasig idag

Igår upptäckte jag att dragkedjan till min fleecemorgonrock var trasig. Trauma! Skulle jag behöva leta efter en ny i Jordanien nu? Den här från Marocko är visserligen fyra år och väl använd men den är ju så sköööööön! Jag försökte få dragkedjan i spår men gjorde bara saken värre. Jag bestämde mig för att tvätta rocken iallafall. Man kunde ju ta bort dragkedjan och sy ihop framsidan, tänkte jag. Nytvättad och torr satte jag mig med den i knät och pratade snällt med dragkedjan - och efter en stunds tragglande fick jag ihop den. Vilken glädje! Jag satte sedan gaffatejp på stället där kuggarna var borta för att slippa råda "illa ut" igen.


Den här vävtejpen får vara där tills jag har köpt silvertejp som är tio gånger starkare

Idag var det torsdag och en veckohandlingsdag. Helt onödigt den här veckan. Så kyskåpet gapar tomt och jag försöker äta upp det jag har, för på lördag stängs elen (delvis) av ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0