28 september - Hysterisk morgon - avslappnad eftermiddag

En frukostpåse och inget kaffe startade min dag. Inte vad jag hade önskat men hotellet i Köpenhamn hade inget annat att erbjuda klockan halv fyra på morgonen (till skillnad från Jumbohostel som serverar ordentlig frukost från klockan tre...).
 
Jag gick upp till metron lite tidigare än man rekommenderat mig och det var en himla tur det. För hade jag åkte med 04.55-tåget hade jag inte kommit till Kroatien idag!



Jag konstaterade ännu en gång att Self check-in inte är för att underlätta för resenären (och det kan heller inte handla om att minska personalkostnader eftersom det är samma person som tar emot bagaget som annars ger ut boardingkort och sätter på bagagetagg på andra bolag jag åker med - tiden blir ungefär den samma även med det här systemet).

Först fick jag ju köa för att lämna bagaget. Sen fick jag köa 40 minuter för att komma igenom säkerhetskontrollen. Precis när jag kommer innanför hör jag mitt namn ropas ut i högtalarna! Jag fick springa till gaten som naturligtvis inte var den närmaste. Och i stressen sprang jag förbi min gate och vidare bort till en annan gate som det stod Split på! Tillbaka igen och där skulle de PRECIS stänga men som tur var så valde de att släppa på mig. Anfådd, genomsvett och med adrenalinnivån på topp slängde jag upp min väska och kastade mig ner i sätet.

När säkerhetskontrollen gick på monitorn kom jag på att jag inte hade stängt av min mobil och började ställa mig upp varvid flygvärdinnorna argt gestikulerade till mig att genast sätta mig eftersom jag stod i vägen.

Näe, det var ingen trevlig morgon alls!



Men det är ju bara att ta ett par djupa andetag och gå vidare i livet. För jag kom ju trots allt till Kroatien, precis som planerat!


Jag letade efter min apollokollega Sophi men såg henne inte. Däremot såg jag ju spåren!


Hamnen i staden Split som är Kroatiens näst största stad med drygt 200 000 invånare
 

Veckans kryssningsbåt Futura som lades i vattnet förra året och har WiFi på hela båten. Lyx!

Dioclatians
palats
Romerska kejsaren som jag också stöter på i Jerash i Jordanien faktiskt. Han är lite spännande eftersom han är den enda som frivilligt abdikerar samt den som krånglar till dåtidens byråkrati. Det han dock är mest berömd för är palatset han låter bygga på 200-talet på 30 0000 kvm, och tillbringar sina sista tio år. Det är sedan tillbyggt andra byggnader från 1100- 1200 och 1300-talet efter påhälsning av bland annat venetianarna.
Ni får lite bilder därifrån men vill ni veta mer om vad ni ser är det ju bara att haka på Albatros nästa kryssning, vilket torde bli framåt vårkanten ;)



Den här rundresan skulle ta oss söder ut och vi blev kvar i Split över natten (vi åker bara på dagarna) och kunde njuta av en vacker solnedgång och en massa båtar som om och gick.
 
Trackback
RSS 2.0