9 maj - Rockbar = Sant

Min morgon startade bra. Frukost och trettio minuters morgonpromenad.


Termosmugg, vattenkokare, smörkniv och osthyvel medtaget från Sverige liksom förenklar mitt liv. Sen addar man Nescafe Gold, NoyNoy (gräddig mjölk som öppnad håller sig i rumstemperatur en vecka), osten Gouda Germanica, typ Lätta, fem plommontomater och slutligen lövtunna Finn Crisp dagen till ära. Annars brukar det bli torkad brödskiva som jag låtsas är knäckebröd.


Man hinner inte så långt på trettio minuter men här är lite bilder. Det finns mycket fint här.


Från Sverige har jag tagit med mig min äppelskärare också. Som du kanske kommer ihåg berättade jag att den underlättar mitt fruktätande. När jag skriver det här har jag insett att jag nog måste sluta äta frukt. Mitt blodsocker vill inte ge med sig så jag planera att enbart gå över till grönsaker. Men den däringa skärare borde man ju kunna använda till annat, tänker jag.
På vattenflarran sitter en mojäng som jag fick av Milla. Den går att fästa på vilken flaska som helst och i andra änden finns en karbidhake så du kan hänga den. Suvve!


På kvällen bestämde jag mig för att gå en sväng i Pythagorio. Här är en av backarna upp mot huvudvägen. Och kolla katten som sover på aricondition.


Tistlarna blommar nu och myrorna är vansinnigt aktiva. Det bärs saker på led ner i hålet i marken.


Jag lämnade Pythagorios hamn och gick vidare mot Remataki Beach. Och där, precis före restaurang Faros, hittade jag rockbaren - en bar som är värd namnet. 52000 rocklåtar och du kan önska vad du vill. De har även oräknerliga konserter på DVD som rullar på kvällarna. Britterna Chris och Karen kommer från musikbranschen, kör HD och har förverkligat sin dröm! Jag lär bli stammis...


... och jag var lycklig!


Innan jag gick hem hälsade jag på hos en av huvudpersonerna på Samos - Pythagoras. MEN visste du att även filosofen Epicurus (grundade skolan Epicureanism 307 f Kr) var här? Och astronomen Aristarchus som var den förste enskilde individen som påstod att jorden snurrar runt solen? Du fattar vilken cool ö jag bor på va?


Panoramavy över hamnen i Pythagorio.


Idag öppnade restaurant Esperides så min kväll avslutades där, hos Stamatis. Och turen var på min sida för ett par bekanta ansikten dök upp i grinden - Stina och Malin från Apollo. Vilken dag!

Kommentarer
Postat av: Ulf Höij

Ja du verkar ha det bra, försökte mejla dig efter resan i Indien Vecka 10-11 Ulf o Tomas från Karlstad

2013-05-23 @ 14:16:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0