3 maj - Fredag i solen

Den här morgonen blev mycket lättare än den igår. Upp och ta medicin, bädda, toa, påklädning, mp3 med mer musik och sen ut. Det blev genom bostadsområdet idag och sedan vidare mot Östra Tollstadskylten där det står 1 km. Det blev bara en språngmarsch - därifrån till Mantorpskylten - men den räckte. Det är rätt tungt att springa på asfalt.
 
Efter sista tvättiden innan avfärd, packade jag ihop mina grejer och åkte in till Martina och Albin i solen och värmen. För idag var det faktiskt varmt!
 

mp3 på - check!

Den där kartongen var otymplig, minst sagt. Så det blev buss till Åbylund och bara en kort promenad vidare till Martina och Albin. Och hemma hos dem blev det direkt ihopmontering av traktorn - ett fordon som blev rätt poppis trots att den nog var lite för hög.



Traktorer och lastbilar är det absolut mest populära både hos Elton och Albin.


Att blåsa såpbubblor är roligt både för barn och vuxna.


Fast roligast är att pyssla lite med det förbjudna, grillen!


Att titta på "traktorn" som gräver i änden av vägen och på bilarna som är parkerade på gatan är alltid lika roligt. Och ifrån köket kan han se lastbilen som kom med varor till affären varje dag. Tänk så lite som kan glädja en liten!

Efter att ha varit inne en stund ville Albin gå ut. Han visade det genom att gå ut i hallen och försöka ta på sig jackan själv. Men när man är ett år, snart två, är det svårt att veta säkert vilken arm som ska i vilken ärm, men med lite hjälp kom både den och skorna på och så gick vi ut i solen och värmen.

Under besöket i återvinningen hittade Albin sopborstar och började genast städa, något som kan vara trevligt att påminna sig om. Att han en gång i världen tyckte det var jättekul att städa, menar jag. Det brukar ju, som bekant, gå över ju äldre man blir...



Om man hittar någonstans att klättra, så klättrar man. Och det blev varmt med jacka och mössa så de åkte av ganska snart.


Vi testade tre lekparker idag. Rutschkana tror jag blir dagens vinnare, kanske med konkurrens med en grill som stod på en av lekparkerna. Det är något med även små män vad gäller intresse för lastbilar, traktorer och grillar, helt klart.



"Gunga lite grann, gunga lite grann, gunga lite bak och lite fram" - men fort ska det gå!


Min vagn är rolig att dra - en stund.


Coola killen!


Wow, en myra!!! Den måste studeras närmare.


Man kan leka ihop...




Och man kan leka själv...

När klockan började närma sig tre var det dags för ny förflyttning - till min mamma, Albins G-mormor. Där skulle Chrille hämta fåtöljen i källaren och jag skulle få durkslag och en liten sil.


Glömde ju att ta kort efter att jag var klar efter röjet i måndags men så här ser det ut. Kartongerna är tomma, och i plastpåsarna i hörnet är finns mammas (gamla) psykologi och pedagogikböcker/avhandlingar som hon inte velat kasta tidigare.


Mamma hade helt underbara rosor på köksbordet. Om jag hade en trädgård skulle jag absolut försöka mig på att odla dem. Så himla vackra!

Mamma fortsätter göra sig av med grejer och kan du fatta! Jag är numera stolt ägare till en potatisstöt! Tidigare har jag gjort potatismos med gaffel. Och jag har en brödrost, som till och med matchar min kaffebryggare! Dessutom fick jag med mig ett familjefoto från 1965.


Foto från Fredriks dop på Ekebyvägen och på bilden ser ni även mamma Marianne, pappa Sören och mig. Dopfunten du ser i nedkant kommer från Gotland och är en kopia från en kyrka där. Den står just nu i min Bennohylla :)

Jag hade planerat att promenera bort till IKEA för att köpa täcken och kuddar till mina gästsängar, men mamma var snäll och körde mig dit, innan hon styrde hjulen mot Björn och matlagning.


Jag gick en sväng på övervåningen idag och hittade ett skärbräda som funkar att ha som avlastningsskiva över diskhon! Annars hittade jag kanske inget som jag kände att jag behövde ha. Men att gå till deras restaurang för en fika eller mat går inte av för hackor. Vad sägs om en kaffe och kanelbulle för 5 kr? (Inget för mig i och för sig. Jag valde istället att äta en wienerkorv med bröd (4 kr) vid utgången innan jag åkte mot stationen.


Jag brukar ställa min vagn lite här och där och gå runt och kolla. Plötsligt hittar jag den inte! Jag fick hjärtsnörp: Någon hade tagit min vagn och bara lämnat den gula påsen på golvet! Så jäkla fräkt!!!
Fast det var falskt alarm för runt hörnet stod vagnen och jag kunde pusta ut! Men det var oroligt ett tag, där.

Hem kom jag med täcken och kuddar precis som planera... plus det där skärbrädat... plus ett dra-på-lakan... plus en reflexväst... plus en rosa pelargon och en grön växt, båda i äkta plast. Att det ska vara så himla svårt att låta bli att hitta bra grejer på IKEA!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0