30 mars - Saccosäckdykning

Morgonen ägnades åt att fördela om saker i klädkammaren. Det resulterade i att två lite större lådor står där, istället för fem små som istället åkte upp på vinden. Jag märkte dessutom mina lådor med lappar så man lätt kan hitta. Det är alltid bra att organisera, inte bara för sin egen skull utan även för efterlevande om något skulle inträffa!

Uppe i förrådet hittade jag min påsktupp! Den måste ju med ner, så klart. Så nu har jag gjort Vårfint genom att ha bytt från terrakottafärgade till ljusblå gardiner i rummet och påskpyntat med tuppen på hatthyllan hehe



Vid elva blev jag lite hungrig och vad passade väl bättre än att göra iordning rådjursfärsen och göra tacos? Ännu en nära nog perfekt måltid för min Pitta-personlighet serverades en halvtimme senare, bestående av rucolasallad, urkärnad tomat, mild rödlök (som skulle ha frästs innan förstås) och gurka (som jag glömde bort att kärna ut visserligen). Så hiiimla gott!


Kan varmt rekommendera rådjursfärs! Det var verkligen jättegott.

Kl 12.16 gick pendeltåget till Vikingstad. Där mötte jag Milla och barnen (Jens jobbade) eftersom vi spontant blivit inbjudna till Per och Jonzon på lite påsklunch! Martina med familj var upptagna på annat håll, annars skulle de också ha varit med.


Båda barnen sov och i hemlighet tror jag de laddade för en aktiv eftermiddag.


Jag fick en påskpresent av Milla med choklad och en flaskhållare till bältet (eller väskan). Fiffig grej!


Naima föredrar att krypa omkring och undersöka saker på egen hand. Korgen var riktigt rolig ända tills hon försökte använda den som stöd för att kunna resa sig upp. En korg är ju inte det mest stabila stödet... Men att ta sats och resa sig och stå är nog det roligaste av allt just nu. Man når ju en massa skojigt på så sätt!


Elton pratar precis som en treåring gör - hela tiden och om allt möjligt. Och leka lekar ska man göra. Det var Häxan som jagade kycklingar där den mörkgula på fotot är åtta år, kan jag berätta. Och morfars tumstock var klurig att veckla ut och få ihop, och med den mätte vi att Elton nu är cirka 95 cm lång.
Men roligast var antingen Berättarkuberna eller Sacosäckdykning! Låt mig förklara detta lite närmare.

Berättarkuberna är nio tärningar med enkla bilder som Elton fick slå. Vi la dem i rad och så berättade jag en saga utifrån dem. Hur poppis som helst och himla kul för en som älskar att berätta sagor. Jag slutade räkna vid tio sagor... (Jag stötte på berättarkuberna (Rorys Story Cubes) första gången förra året på Design House på Arlanda men de här köpte jag på Lekia. Det står att de passar från sex år men det förstår jag inte alls. Har du barn som älskar sagor och är en som älskar att berätta sagor är de här jätteroliga!)
Saccosäckdykning är en Eltonsport. Den gick ut på följande: Vi skulle ställa oss på ett bestämt avstånd (vi startade vid hallmattskanten och avancerade till ytterdörren) och på given signal ("... färdiga - gå!"  Ja, Elton rationaliserad bort ordet "Klara) skulle vi sedan springa mot Saccosäcken och väl framme dyka ner i den. Och det skulle vi göra igen... och igen... och igen... och igen... Vardagsmotion, gott folk. Vardagsmotion!

Jonzon övervakade Per när han plockade iordning maten på köksbordet. Mycket var det som luktade gott i näsan på den hunden. Förutom Eltons favorit - räkor - kanske. Det lutade mer åt Millas medhavda cupcake som blev kvar efter ägg-målningen, för den försvann spårlöst...

Till efterrätt blev det Kockens 70%iga chokladmousse med blåbär, hallon och physalisklyftor. Supergott!!!

På kvällen åkte jag hem till Mantorp där jag slog i paketen till morgondagens Hazard hos Annette.
Och i morgon ska jag komma ihåg och köpa fyra Kosing-lotter. För det där med Triss ger vi upp nu, Milla och jag. På ett års prenumeration har vi vunnit 295 kronor. Som jag skrev igår - det är INTE okej. För oss handlar det kanske inte så mycket om att vinna storvinst utan mer om att ha chansen att vinna något överhuvudtaget. Vi hade haft mer pengar i burken om vi hade sparat 120 kronor i månaden istället...

Kosinglotten kostar 25 kronor och har fler småvinster PLUS att överskottet går till Hjärnfonden och de Synskadades riksförbund. Kan inte förstå att jag inte visste om den här lotten tidigare...

Kommentarer
Postat av: Millan - två små och mamma mu

Nu har jag läst bloggen ;)

Svar: :)
Maria

2013-04-01 @ 21:20:59
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0