25 mars - Dubblad dos

Efter en tidig frukost gjorde jag mig iordning för att åka till Vårdcentralen. Det var dags att kolla blodsockret. Det var två år sedan sist.
 

Mums! Körsvärstomater, 4 dl kaffe med mjölk och knäckemacka med Kvibille cheddar


Tog pendeln 08.16 och på väg till mamma för lunch stötte jag på Martina och Albin. Så himla trevligt!

Så var det ju det där med mina värden. De var ju inte alls bra. Och jag som mår oförskämt bra som vanligt, men det är tydligen så att när man ligger runt 10-11 mmol så är det inte säkert att man känner trötthet, apati, huvudvärk, törst och rikliga urinmängder som annars är typiska symptom för diabetes.
Resultat: Öka insulinmedicinering till dubbel dos - och det enbart på grund av den livsstil jag har valt. För jag kan ju inte komma och säga att någon annan tvingar mig att äta ostbollar eller att inte motionera regelbundet. Näe, det ansvaret får jag vackert stå för själv.(Läs mer om diabetes II här och här)

Efter Vårdcentralen fann jag Martina och Albin på Hunnebergsgatan och vi slog följe en bit. Alltid lika roligt att se dem! Albin har blivit en stor kille nu och han gillar speciellt bussar och lastbilar som han pekar på så fort han ser.

Hemma hos mamma blev det köttfärspaj och husesyn. Hon håller på och gör sig av med grejer inför flytt (någongång) och jag tittade på ett par tavlor jag var intresserad av. Dessvärre (?) har mamma och jag samma smak vilket gör att de två tavlorna jag önskade mig, ville hon behålla. Jag får dem senare, som hon sa.
Jag fick dessutom titta igenom lite fotografier och det var ju himla roligt! Gamla kort från 60-, 70- och 80 talet som jag ska få tillsammans med pappas diabildsamling som fortfarande står på mammas vind. Ska använda lite av bilderna till mina memoarer, tänkte jag.


Hos mamma, där jag åt lunch, kollade jag på en massa gamla kort och där hittade jag första Påskkärringkortet på mig, taget 1964.
Och så hittade jag en jättekul jobbansökan haha.
"Jag sänder här en vädjan till Er. Ge mig ett arbete. Jag måste ha de både av ekonomiska skäl och av skäl som ger självrespekt." hahaha Underbart. En sån ansökan hade jag absolut INTE godkänt som Jobbcoach idag! Fast på den tiden funkade det uppenbarligen. En månad senare var jag YP på Fortifikationsenheten, hur nu det gick till!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0