23-24 mars - Inte enligt planerna

Innan jag kom till Sverige hade jag gjort en gedigen Evenemangskalender för mig, barn och barnbarn. Ambitiöst och optimistiskt? Antagligen, med tanke på att Albin och Elton går på dagis och Martina och Milla har egna liv.

På lördagen hade jag lagt in Verkstad i Gamla Linköping på eftermiddagen och Earth Hour i Trädgårdsföreningen på kvällen men det gick i stöpet, inte för att DE inte kunde, utan för att jag inte lyckats få en tvättid hemma!
Jag kunde för det första inte vrida om nyckeln till mitt tvättlås för att sätta upp mig på en tid, och första tvättiden var nästa fredag. När man inte har några kläder att ta på sig är detta en stort problem. Man kan ju inte gå och köpa nya kläder för en sån sak, eller hur?

Så på lördagen hämtades jag upp av Per och Jonzon. Jag skulle få tvätta ett par maskiner i Rappestad istället. Det var riktigt hyggligt, det! Men från Rappestad tar man sig inte så lätt till tågstationen på helgerna om man inte vill gå tre kilometer. Det är enbart beställningstrafik för buss till stationen och tågen går en gång i timmen.
Eftersom vi ändå skulle på kalas hos Elton på söndage båda två, stannade jag kvar över natten.


Tidig söndagmorgonpromenad i vinterkylan, med Jonzon som sprang ut och uträttade sina behov och sprang hem lika snabbt. Där stod jag - ensam kvar. Bara att gå hem och släppa in hunden och själv äta frukost, då.


Idag skulle vi på födelsedagskalas hos Elton. Jag hade förberett lite påskgodis i julkulor till barn och barnbarn. Det var ju inte säkert att vi skulle ses i påsk och julkulor passade ju bra med tanke på det vintriga vädret!
Jag hade dessutom med mig Elefantsparbössorna i skinn och Tiger-t-shirts som jag köpt i Indien. Det blev liksom lite kalas för alla på så sätt.


Elton hade beställt en Sesam-tårta och den var jättefin!
(Han fick en Tågtunnel av mig i födelsedagspresent, förresten)

Jag tog pendeln hem på eftermidddagen. På Mantorps station upptäckte jag att man klottrat på väggarna och slagit sönder en av rutorna i en av vindskydden. Så jäkla meningslöst! Jag undrar om de som göra sånt där, vet vad det kostar att iordningsställa? Jag undrar också hur det skulle vara om man slapp betala för vandaler och klottrare på busshållplatser och tågstagioner, om inte biljettpriset skulle bli lägre?.

Visste du att klottersanering kostar Sveriges kommuner över 500 miljoner varje år? Eller att inbrott, vandalism och annan skadegörelse på kommunal egendom uppgår till runt 8 000 000 000 (8 miljarder eller 8.000 miljoner) kronor årligen. Det är pengar som kommunerna skulle kunna använda för barn, ungdomar och gamla...

(Kostnaderna för klotter och skadegörelse kommer från Kommunförbundet)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0