15 mars - Hemresa! Hemresa? Ingen hemresa...

Dagen flöt på och jag gjorde inget speciellt på dagen utan packade väl mest om tycker jag. Jag hade ju betalat för en extra natt så jag kunde ha kvar hotellrummet tills det var dags att åka till flygplatsen i Goa. För idag skulle jag få åka med Apollos charterflyg till Arlanda.
 
Halv åtta kom bussen som jag skulle få följa med till flyget. Glatt klev jag upp och lämnade mina väskor som åkte upp på taket - och så bar det av!

Jag lämnade över min kassa till Kristina och klev så in i avresehallen. Och så började det!
Först undrade kvinnan vid incheckningen om jag hade registrerat mitt visum.
- Ja, svara jag. Det är klart. Du ser ju visumet där. Det fick jag i Sverige. Och du ser när jag kom till Indien, den 29 januari.
Nåja, hon var väl inte nöjd med svaret men jag fick boardningkortet och väskan åkte iväg med bagagetagg.

 

Därefter köade jag i 20 minuter till Immigration och där, mina damer och herrar, var det tvärstopp!
Kvinnan där vägrade släppa förbi mig. Jag fick se hur mina medresenärer kunde kliva igenom sista säkerhetskontrollen medan jag blev satt på en bänk under det att man tillkallade den ena tjänstemannen efter den andra, och konfererade hit och dit om min registrering som inte fanns.
Det visade sig att jag skulle ha åkt till Faridabad (utanför Delhi) och registrerat mitt visum 14 dagar efter inresa. Höhum, och när skulle jag ha hunnit DET, kan man undra. Jag hade fyra rundresor på raken, vilket innebär en månad utan avbrott. Det hade ju inte gått oavsett!

Jag undrade om man inte kunde ordna det lite smidigt på flygplatsen men se det gick absolut inte! I Jordanien ordnar man sånt på flygplatsen utan bekymmer. Det är bara att betala för eventuell försening och det är aldrig några bekymmer. Här slutade det med att de hämtade ut min väska från flygplanet och jag blev utförd från flygplatsen. Jag fick helt enkelt inte lämna landet! Spännande, va?!

Men vad gör man i en sådan situation? Ja du... Flygplatsansvarig från Sita kontaktade Sitakontoret och de försökte förmå personalen på flygplatsen att göra att undantag eftersom det enbart handlade om en hemresa, ingen förlängning av visumtillståndet. Men där kom de ingenstans. De krävde att jag skulle ha en registrering innan jag kunde få åka ut ur Indien. End of discussion!
Jag fick veta att man har bytt personal på flygplatsen. Förra året var det Goapoliser som jobbade där och hade de varit kvar så hade man antagligen löst det. Nu har det kommit ner säkerhetsfolk från Delhi och de är ICKE förhandlingsbara.

Tack vare Apollopersonalen fick jag iallafall ett hotellrum för natten, dit jag kom klockan halv ett midnatt. Där var det ju bara att gå och lägga sig och ladda för morgondagens äventyr som ju var helt okända! Tänk vad livet kan vara intressant, du!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0