16 januari - Ready for take off!

I ett hastigt och mycket oöverlagt ögonblick hade jag bestämt mig för att ta med surfplattan till Indien den här veckan - inte datorn. Den var mycket dumt insåg jag redan igår, på pendeltåget in till Linköping! Jag kunde inte lägga in bilder från kameran genom USB-kabeln (o heller inte ladda kameran eftersom stickkontakten till usb-kabeln låg kvar i dataväskan tillsammans med hörlurarna!) Jag kunde heller inte flytta filer. Det är la någon app som ska till, antar jag. En sån grej borde gå att lösa när det finns USB-uttag, kan man tycka.
 
Men med den i handbagaget tog jag mitt pick och pack efter frukosten, och åkte till Arlanda för att checka in och åka till Goa via Doha (haha det rimmar, du!)
 
Här följer mina tips på Överlevnadskitet för långflygningar som också kan hjälpa dig mot Jetlag.
1. Se till att få gångplats. Lätt att sträcka ut benen o ta en promenad/gå på toa när du vill, utan att störa!
2. Skaffa en kudde som bär upp huvudet i nacken o håller huvudet upprätt. Du slipper gam-nacke plus att falla åt sida o vakna med ett ryck. De uppblåsbara tar visserligen ingen plats och väger lite men något bra stöd ger de inte. Min fluffkudde från Arlanda flygplats, har gjort att jag inte snarkar och väcker mig själv (eller grannarna) längre, och har gjort att jag sovit tre timmar i sträck sittande - inte bara slumrat. Jag är fortfarande imponerad av det.
3. Drick mycket vatten före, under och efter flygresan. Ta med en tom vattenflaska genom säkerhetskontrollen som du kan fylla på senare. Det, tillsammans med mikropauser stående/gående, gör att du slipper svullna ben och myrkrypningar. Och tänk på att undvika alkohol! Det är vattendrivande och gör dig uttorkad som gör att du kan få just nämnda bekymmer ganska så fort.
4. Mini-necessär med ögla som lätt tas med till toa och hängas på handtaget är praktiskt. Det har en tendens att vara rätt blött på toa efter ett tag.
5. Res i lösa kläder. Inget som sitter åt. Gäller främst byxor dom kan sitta åt i ljumsken o spärra nerver. Jag kör med traditionell indisk dress i siden med lös resår i midjan.
6. Investera i en ögonmask för att stänga ute ovälkommet ljus. Det finns de intill som gärna läser när du vill sova.
7. Använd hörlurarna du får till mediaskärmen för att skapa illusionen av ett eget rum. Sätt på en film eller musik så vinner du din egna sfär. Räcker inte det för dig så kanske ett par öronproppar kan vara bra.
 

Arrat klart! Vattenflaska, necessär, jobbpapper och hörlurar i sätet. Qatarkudden i svanken, sandaler av o fötterna på fluffkudden innan den hamnade bakom nacken och jag somnade.


Mellanlandningarna är alltid lika trista i Doha. De håller på att bygga en ny terminal men den verkar aldrig bli klar. Än så länge har isåfall bygget tagit över 1,5 år...

Statistik: (och den gäller faktiskt totalt för både igår och idag)
Steg: 3076
Km: 1,75
Kcal: 127
Tid: 00:44:11

Kommentarer
Postat av: Annette Sidås

Halloj! vid vår första mellanlandning på Doha så stod det boarding så snart vi gått igenom kontrollen, bara att springa.... men den andra på hemresan hade vi mer tid, o jag hann shoppa :) Elisabth Ardens Eight Hour cream är superbillig, bara 134 skr, så den kom med hem, o så ciggaretter till kattvakten o ridkompisen, oxå billigt jämfört med hemma. Men pardymerna var megadyra, billigare hemma i Linköping..... Gillade att kika på arabiska män i deras klädnader, för att inte tala om han som tappade ögonen när han såg min urringning, det var nästan kul ;) , ha det bra, vi ses i mars, var det va ;) kram Annette

Svar: jasså det finns lite billiga grejer. Bra att du hittade något du behövde!Ja, i slutet av mars är det Hazard igen :)
Maria

2013-02-12 @ 09:56:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0