1 september - Ostbåååååååågar!

En ganska vanlig lördag. Kontoret och sedan avresa och ankomst, vilket innebär arbete i buss och på flygplats.
 
På väg till avresetransfern fick jag en chock när jag gick förbi utgrävningarna bredvid Arkeologiska museet. "Oh no, tänkte jag. De har satt ihop golvet med BETONG!!"
Men så kom jag ju på, att under antiken hade man kommit på att tillverka en variant på den moderna betongen, med bränd kalk och pulveriserat material med kiselsyra (t ex vulkanaska alternativt krossat tegel - på Samos med all säkerhet tegel för här finns ju inga vulkaner) som bindningsmedel. Skulle det kunna ha varit den typen av material? Mycket troligt, och jag kunde pusta ut! Jag har varit på historiska platser där man dock har lagat med modern betong och det ser Förskräckligt ut!
 
 
Idag kom en annan kollega från Stockholm, Katerina. Och kan du fatta vad hon hade med sig? Fyra små påsar med Ostbågar! Det blev en glädje utan like. Och näe, jag har inga kvar. Den ena påsen efter den andra öppnades med andakt och inom en timme var de slut. Men jag var lycklig!
 
Du som läser detta och är på väg ner till mig på Samos, hörsamma min bön! Cheez balls med nachosmak står nu högst upp på önskelistan, sen kommer Cheez doodles, bara så du vet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0