30 oktober - Aqaba by foot

Idag drog jag och nästan alla gästerna in till Aqaba. De flesta hade shopping som uppdrag medan några även följde med mig till souken och käkade på en av mina favoritrestauranger. Väldigt trevligt. Jag visade dem också bageriet där de visade oss hur man bakar och förpackar bröd - och säljer i sin lilla butik.
 

Färgglada paraplyer hängde i rader ovanför gatan på ett ställe. Man laddar in för regnsäsongen, skulle jag tro.


I bageriet är det hett och mjöldammigt men alltid lika intressant att se hur det går till.

Jag hade fem gäster med mig till den jordanska restaurangen där vi blev bjudna på syrade grönsaker och åt mixed grill. Och när vi varit på lite mer shoppingtur trängde vi in oss i en taxi och åkte hem, där vi skiljdes åt. Jag kom hem med ny kaftan i aquagrönt samt ostbollar som smakar papper men ser gula och goda ut.(Fast man äter bara typ 15 stycken och tröttnar sedan.)

Gästerna gick till stranden - jag gick upp till mig och tog en promenad lite senare på kvällen runt i marinan!
 

Från Marina Plaza gick jag ner mot runda huset och marinan.
 

Tog en tur ner till stranden som var övergiven. Klockan var över sex och solen var nästan helt nere... Men folk går inte hem för att det blir kallt. Man går hem för att det blir kolsvart!
 

Nere i marinan passade jag på att gå in till Rula och Mohammed och hämta aktuell prislista på Kenzys (sandwichbutiken med godaste smörgåsarna) och ta ett par kort när solen lagt sig ner helt för att sova. Testade mörkerfotografering med min mobil och det gäller att vara stadig på handen för att det ska bli några bilder där man ser vad det föreställer haha
 

På Kenzys tänkte vi beställa lunchsandwich till hemresan upp till Amman i övermorgon. Vi har cirkus fem timmars körtid och tar bara en kort paus så det kan vara gott att ha!

På kvällen var det middag gemensamt på hotellet. Idag bokade jag två av de runda borden utanför restaurangen. Härligt att kunna sitta ute!
Efter 1,5 timme (ja vi sitter gärna och pratar och äter länge) skiljdes vi åt för att ladda för morgondagens eskapader. Några av oss ska ut med båt på Röda havet :) men de flesta väljer nog att softa på stranden och kanske gå på SPA på hotellet istället. Visst är det skönt att man kan få välja!
 
Antal steg: 15 565

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0