29 september - Början till slutet

Det var inga uppdateringar på avrese- och ankomstlistorna när jag kom till kontoret. Näe, det kan väl inte hända så mycket så här i slutet, tänkte jag. Det blir inte fullt plan ner eftersom jag ska ha fullt plan till Sverige och jag har 14dagarsgäster kvar här, som nog gärna vill med hem den 6e oktober.
 
När jag kom till Samos stad låg molnen riktigt, riktigt lågt. Trodde först att Nu så var det brand på G - men som tur var det bara moln...
 
 
Men den här ankomsten blev lite ovanlig kan man säga. Nu kan jag inte berätta i detalj vad som hände men i stora drag!
Man ringde från ett hotell (som inte Airtours har) om en airtoursgäst som lämnats av där av en polis. Receptionisten ringde mig därifrån och berättade att jag behöver komma snarast för jag hade en som behöver hjälp. Jag åkte därför dit efter min gåtransfer i Pythagorio.
Där visade det sig att gästen kommit i början av september med enbart en enkel flygbiljett bokad och var således inte min gäst. Du förstår, när man bokar enbart flyg genom charterbolag är man på egen hand precis som när du bokar med Ryanair, Sas eller andra bolag. Man har alltså bara en flygstol.
Gästern var iallafall ganska förvirrad och gjorde ett trött intryck. Som reseledare har jag inget ansvar för flight only-gäster och ska helst inte skulle blanda mig i den typen av resenärs problem. Men hotellet där gästen blivit avsläppt på vägrade ha denne kvar, gästen kände ingen på Samos och hade ingenstans att ta vägen. Jag förklarade för gästen att jag inte får hjälpa henne men att jag ändå valt att boka ett hotellrum för en natt i ett av Airtours hotell - men att hon sedan var på egen hand igen.
Jag satte sedan gästen i en taxi som körde denne till hotellet där jag bokat ett rum för en natt. Om det var rätt eller fel är ju alltid svårt att säga... Jag visste ju om det jag fick berättat för mig var sant - men gjort är gjort.
 
Så när var jag hemma då? Jag inte var det halv tio i allafall :/ Man måste bara älska sitt jobb när såna här saker dyker upp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0