5-6 november - Inte ett foto blev taget!

Nej, Inte så konstigt, va? För jag är inte i Jordanien för att fotografera utan för att arbeta som reseledare. Jag försöker komma ihåg att ta lite bilder men ibland så funkar det bara inte.
 
Jag och Firhas jobbade iallafall ihop på den här rundresan också och vi jobbar väldigt bra ihop. Han vet att jag vet vad jag pratar om och släpper mig lös även på sajterna till och med.
 
Men vad gjorde vi då måndagen Den 5e november?
Jo, som jag berättade i förra blogginlägget åkte vi norr ut. Cirka en timme ifrån Syriska gränsen håller vi faktiskt till. Men här märker vi inget av inbördeskriget i grannlandet eller alla flyktingar som kommer till Jordanien. Det är lika lugnt som vanligt.
Och vi besökte allt som stod på programmet:
Ajloun - muslimska borgen där man hade som uppgift att vakta området mot Korsriddarna.
Jerash - Österns Pompeji, den bäst bevarade romerska byn utanför Italien.
Amman - Citadellet där man har hittat bosättningar runt 10 000 år gamla (tiden kallas för bondestenåldern eller yngre stenåldern när man gick från nomad till fasta bosättningar) men också byggnader från romarriket, byzantiska riket och dynastin Umayyaderna.
 
Och vad hände tisdag Den 6e november?
Jo, då lämnade vi Amman bakom oss och åkte sydväst mot grekisk-ortodoxa S:t Georgekyrkan där mosaikgolvet med över 2 miljoner små stenbitar visar området Palestina. Därefter stod vi på berget Nebo och såg ut över det Förlovade Landet, Kaanan. Efter det bar det av till Kerak där den största korsriddarborgen i Jordanien påminde oss om de kristnas våldsamheter mot muslimerna som startade 1096, sanktionerat av Påven själv, och höll på i ungefär hundra år..
 
Jag återkommer med bilder från respektive plats, det lovar jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0