20 november - Turkey in Jordan!

Dagens äventyr bestod av besök i Madaba, på berget Nebo, Döda havet och Kerak.
Ja, du läste rätt. Vi åkte till Döda havet för andra gången den här säsongen. Entusiastiska resenärer ville inte vara utan det besöket när de ändå var i Jordanien!
 
En kalkon springer omkring med en massa höns på Mt Nebo. Fångade den på bild idag, därav blogginläggets rubrik :)
 

Efter lerinpackning kommer gupp på havet som är 9-10 gånger så salt som Medelhavet. (För information: Det här besöket finns inte med på vår ordinarie tur men om alla gäster vill dit så brukar jag ordna det.)
 
Besöket i Kerak innebär också lunch. Gästerna kan testa Jordaniens nationalrätt Mansef på restuarangen som ligger precis utanför, nämligen! Idag åt vi före rundvandringen i korsriddarborgen.


T hö. Återvinning är inget nytt. Här berättas det om en sten från relief över nabateensk soldat. Själv är jag lite osäker på den versionen. Historien kommer ifrån romarna som berättar om "övertagandet" av det nabatenska riket och hur de mötte ett ostrukturerat och odisciplinerat kavalleriVad jag känner till så var varken nabateenska riket ett militärt eller politiskt rike, utan ett handelsimperium som också sysslade med lite hästuppfödning så att de skulle haft ett militärt kavalleri känns faktiskt lite långsökt... Men okej, lite vakter hade de.
 
Kerak - största korsriddarborgen i Jordanien som sedan intogs av Saladin.
 
Det är alltid roligt med lokalguider för de har lite olika idéer om saker och ting. Inom loppet av fem minuter hörde jag följande versioner från två olika håll om bilden till vänster.
1. Det hade fungerat som diskho.
2. I karet trampade man vin (och ja, jag tillhör den som nog tror på vin mer en än diskho men vad vet väl du och jag? Vi var ju inte med!)
 

Kommentarer
Postat av: Bittan

Tack för en fantastisk rundtur. kram från en lerig

Svar: Tack snälla själv för att du var med!!!
Maria

2012-12-03 @ 20:12:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0