7 maj - Teorigenomgång på kontoret

Efter frukost tog jag bilen mot Samos stad. Idag skulle jag träffa mina grekiska kollegor plus få teorigenomgång på kontoret!


Pythagorio marina sedd från huvudvägen



Gagou beach i Samos Stad, bortanför hamnen var folktom. Självklart. Klockan var ju typ halv nio...

Jag var på kontoret hela dagen faktiskt. Jag var sist att gå därifrån! Gick igenom allt som fanns i hyllor och började gå igenom det som fanns i datorn.

Pavlov och jag gick igenom hans grejer, sen hade jag utbildning för Cisca (bokningar), Tuola (ekonomi) och Costas (manager). Alla teoretiska bitarna på plats, alltså!

 

Fixade till mina egna tips till min ”Äventyrskarta” till bilhyrarna och började fila på välkomstmaterial och schema.

 

På eftermiddagen skrämde Cisca mig med min varmvattenberedare. Du förstår jag hade inget varmvatten de första två dagarna. Att duscha gick supersnabbt och någon hårtvätt var det inte tal om. Efter att Cisca hade pratat med Despina visade det sig att det var två strömbrytare i proppskåpet som var avslagna. Då berättade hon att hon alltid stänger av elen till varmvattenberedaren både när hon går hemifrån OCH när hon går in i duschen för att ”el och vatten är ingen bra kombination”. Wops! Så har jag inte tänkt. Det ska jag försöka komma ihåg!



Ellinas Tours, där ligger mitt huvudkontor på Samos.

Straxt före fyra bestämde jag mig för att ordna internet. Men det blev väldigt svårt det. Det visade sig att majoriteten av butikerna stänger typ halv fyra! Så näe, det blev inget internet idag heller.

 

Öns historia är brokig. Från att ha fungerat som bas för Egyptiska flottan under Ptolemaiusdynastin (305-30 f Kr.), övergick den till att ingå i bysantiska riket. Mellan åren 1834-1912 var ön en autonom stat i det ottomanska riket. Themistoklis Sofoulis, politiker född 1860 i Samos stad, står staty nere vid vattnet. Han var en av dem som kämpade för ett fritt Samos. Den 2 maj 1913 blev Samos grekiskt.


En intressant rondell som nog borde kallas Ovaldell. Och här är det stopplikt I rondellerna IBLAND. Det gäller att vara uppmärksam på de här vägarna alltså!

 

Återvinningsstation för flaskor som spelar populär musik. Inte särskilt ekonomisk med tanke på hur mycket el den måste dra...

 

Jag åkte hem och lagade fläskkarrégryta med champinjoner och kokade pasta som sedan fick stå på svalning under natten. Jag åt köttfärssåsresterna med Doritochips istället.

 

På kvällen hade Costas avtalat ett möte på Elias restaurang och jag skulle vara där efter klockan sju. Före det gick jag på hotelljakt. Måste få kontroll på var hotellen ligger och göra en vettig Walking-transfer-route. Tjugo över sju var jag på restaurangen – men det var inte den jag skulle möta. Han hade behövt åka iväg och ingen visste när han skulle vara tillbaka. Det är ju bara att gilla läget och gå vidare i livet, d v s vända hemåt igen. Det visade sig dagen efter att man hade försökt nå mig på min telefon men den har inte kommit igång än...

 

Antal steg: 10231


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0