6 maj - Samos runt

Idag bestämde jag mig för att promenera runt Pythagorio på morgonen. Lunch hemma och sen Samos runt resten av dagen. Och förvånande nog kom minnet tillbaka. Var saker låg, grekiska språket, folket – det var som om jag inte varit borta i fem år alls.

 

Metamorfoseos (kyrka) och gamla borgen

 

Metamorfoseos med ruinen efter en basilika.

 

Pythagorio - hamnpromenad

 

Lite stadsvandring.

 

Och jag kan känna mig trygg som har polishuset som nästan granne.

 

Jag hade fortfarande inte vass kniv men köttfärssås - utan hackad lök då – gick ju att göra på min enplattespis.

Det pasta blev min lunch och fyra matlådor som frystes in i mitt frysfack med hängande "dörr". Bara att vrida på termostaten så blev det fryskallt där.

 

Upp på kullen för att kolla öppettider i Eupalidestunneln och klostret.

 

Spillianos

Pythagorio Marina och gångvägen mot Pythagorio hamn

 




Intressant skyltning bara från ett håll till Psili Ammos...

Igår när jag åkte från Vathi såg jag ett Cash and Carry. Det har jag bra erfarenheter av så jag hoppade in där med förhoppning att hitta kniv och skärbräda. Och det gjorde jag! Ett paket med skärbräda och brödkniv för €6.60! Det svider att betala när jag kan få samma för halva priset på IKEA... Men det är bara att bita ihop och gilla läget.

 

Körsbärstomater, jordgubbar och största osten jag har sett...


Men där ska jag handla fortsättningsvis, lovade jag mig själv. Bra sortiment, bra priser mot de andra varuhuset - men bara mot kontanta pengar så det måste man komma ihåg! De hade till och med körsbärstomater mot en bra peng men jag hade ju redan köpt vanliga tomater igår, tyvärr. Det enda minuset är att de saknar vettigt med kött. Men det kan jag ju köpa på Bazar utanför Samos stad. De har en jättefin köttdisk!

Åkte vidare mot Votsalakia och här är lite bilder från resan dit.

 

Myli och Ireon


Genom Koumaradei och Pirgos

I Votsalakia träffade jag (och Kermit) George, Stelios och Jannis på Heaven Bar över en Frappe innan jag fortsatte. Aisce var hemma med bäbisen men jag ska ringa henne och Andrea och bestämma något framöver. Det här var ju en spontanvisit.


Jag hade tagit södra sidan på dagen och tog nu Norra tillbaka hem. Det är ett tips att ta den sidan när solen går ner. Det är så himla vackert plus att du slipper bli blind av solen i ögonen så dags.

 

Karlovassi med en av skinnberedningsfabrikerna från början av 1900-talet

 

Kokkari

 

Samos stad


 

En sak som är lite rolig här är hastighetsbegränsningarna. På till synes bra vägparti med bra sikt är det 40 km/h medan det på krokiga vägar med dålig sikt kan vara upp till 90 km/h. Helt galet. Och ja, jag bedömer själv och blir omåkt. Det är okej. Jag tänker inte vara en av dem som får ett litet ”andehus” där jag åkt av vägen!

 

Andehus ställs vanligtvis upp där någon har förolyckats och antingen klarat sig eller omkommit.

 

Hemma på en av parkeringarna klockan 20.39. Då börjar det bli ganska så mörkt.

 

Latmasken flög i mig och jag gick tillbaka till samma ställe som jag handlade Gyros igår. Idag provade jag deras grekiska sallad. Den får med beröm godkänt. De använder den feta, mjuka fetaosten – den rätta och kryddningen var god plus att det var mycket mat (igen) så jag hade till lunchen dagen därpå!

 

 

Antal steg: 14712


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0