25 januari - Hemresa Delhi - Linköping

Några skulle till Goa, andra till Kathmandu (Nepal) men majoriteten skulle till Sverige. Tre olika avresor skulle tas om hand. Jag klev upp och sa hej då till de som åkte halv sex, kunde sedan äta frulle och säga hej då till de andra.

Sverigeresenärerna följde med mig. Jag hade gett Muzaffar ledigt idag, faktiskt. Man får ju inte gå in utan biljett på flygplatsen iallafall så vad skulle han göra, förutom att hänga med bussen? Roligare för honom att vara med sin familj som kommit ner från Kashmir till Delhi för Republikens Dag-firandet!

Resan mellan Delhi och Helsingfors tar bara 7,5 timme så tiden går ganska fort. Man sitter och kollar filmer, äter och dricker lite, slumrar en stund och så vips landar man, liksom.
Jag hann emellertid inte säga Hej då ordentligt till alla Sverigegäster men det är inget att göra åt. Eftersom vi är i Transitområdet så försvinner man bara iväg mot sina utgångar. (Man behöver inte ta bagaget eftersom det skickas till 'end destination'.)

På Arlanda gick jag och en av gästerna och tog en tråkig hamburgare på McDonalds. Vi skulle båda få vänta en stund och passade på att använda tiden till lite matintag.

En stund senare klev jag på tåget till Arlanda - och jag undrade om jag verkligen hade lämnat Indien för det var jättesmutsigt och luktade urin i hela Första-klass-vagnen! Det är för dåligt av svenska SJ, kan jag tycka.
Den stanken hade jag inte känt sedan jag gick från bazarrn till bankomaten för ett tag sedan i Jaipur, där man passerar en mur som används som urinoar!

Men hem kom jag och hittade en krona gjorde jag också - i form av en pantflaska. Min Ramlösaflaska kom också med hem. Den köpte jag på Arlanda den 10 januari och har följt med i resväskan hela vägen tillbaka hem! haha Alltså man kan ju inte kasta pengar, va?


Fick syn på en krona (läs pantflaska) och la den ner i väskan. Här skall intet förfaras!

Milla kom och hämtade mig med bilen varefter jag körde hem henne och fortsatte mot Rappet där jag gick och la mig direkt. Klockan hade ju hunnit bli straxt efter nio, vilket innebar att "kroppen" var kvart över två. Imorgon skulle bestyren starta för 'Vidunderliga Vietnam' och den omfattande 'Indien och färgrika Rajastan' starta. Och först på listan stod: Nytt visum!

Antal steg: 3764

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0