9 december - Hej då Jordanien!

Idag var det avresedag mot svensk mark. Inget jag direkt såg fram emot och jag hade hunnit ångra mig flera gånger att jag inte åkte ner till Malaysia direkt, och var där en vecka innan rundresan för att slippa Jetlag. Men, men. Så var det nu iallafall.
 

Sista morgonen på balkongen och med varma körsbärstomater i mängder. Tror jag kommer sakna alla söta körsbärstomater mest!
 
Det blev ett litet äventyr att åka till flygplatsen, minsann. Det blev stopp halvvägs ungefär. Vi fick reda på att polis stod och spärrade, och kön växte - men ingen visste något om varför! Vi såg en svart rökpelare från byn lite längre fram, och gissade att det hade med den att göra men det var ju bara spekulationer. När vi fick börja åka såg vi sönderslagna plaststolar och brinnande bildäck och insåg att det var nog inte själva branden som gjorde att vi blev stoppade. Kanske det hade med protesterna mot regeringen att göra, tänkte jag. Aja, det slutade iallafall med att vi fick vända och åka runt byn för att kunna komma ut lite längre bort.
När vi så äntligen kunde göra vårt toa-stopp fick jag reda på att det hade varit missnöjesdemonstrationer mot byns polis och lokala myndigheter, och hade inget med ekonomi eller regering att göra.
 

Det blev stopp i trafiken halvvägs men fram till flygplatsen kom vi, och vårt plan blev granne med ett ifrån UAE! (Betyder översatt Förenade Arabemiraten) Var inte det lite roligt med tanke på gårdagens blogginlägg?


In i planet och vidare upp - och där lämnade vi Jordansk mark!


Och från jordanskt luftrum över Döda havet och in över Israel för att sedan flyga mot Wien!

Och här slutar blogginläggen från Jordanien för den här gången. Men när jag skriver detta har jag fått ytterligare ett uppdrag i april så, folkens, det kommer fler!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0