3 december - Risk för regn

Vi startade dagen med en tur till Amman och citadellet. Där glömde jag min kamera i bussen fast å andra sidan så har du nog fått en del bilder därifrån tidigare. Däremot tog jag lite fler i det saracenska fortet i Ajloun från 1184. (Saracener är en benämning på muslimer under korstågstiden).
 



Utanför borgen kan man få en kopp myntaté eller kardemummakaffe
 
Från Ajloun åkte vi direkt och åt på en ny restaurang,


Priset på hushållsgas höjde regeringen med över 50% för ett par veckor sedan. Det är en av sakerna man nu demonstrerar emot att de har gjort. De höjde även bensinpriserna med drygt 12% och det bättrar ju inte på humöret.
 
Och från restaurangen åkte vi till Jerash för en promenad efter maten.


I Jerash växer en Akacia med underbar doft och röda bär. Det KAN vara en Acacia Arabica men jag är inte helt säker. Har försökt artbestämma den men inte lyckats helt...


T vä: En drygt decimeter lång tusenfoting kom spatserande över ruinerna i Jerash.
T hö: Blommande Acantus (som har blad som stått modell för korintiska kapitäl)


Under Cardio Maximus döljer sig vattenkanalen och det finns brunnslock hela vägen. Vattnet försörjde bland annat Nympheum (t hö).


T vä: Från Cardio Maximus kan du gå upp till Artemistemplet.
T hö: Vy över Ovala platsen uppifrån höjden vid de tre kyrkorna.
 
Det är kallt här uppe i norr så man får klä sig rätt varmt på morgnar och kvällar nu. Men något regn föll inte på oss! Det kom ett par droppar på kvällen men mer var det inte. Känns ju väldigt fint!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0