2 december - Var ÄR min gäster???

Intog som vanligt min frukost i ensamhet. Jag är en av få som hänger på låset kl 06.30 varje morgon på Marina Plaza. Faktiskt jätteskönt och lugnt!


Rostad macka med ost, grönsaker och två koppar kaffe är min jordanska frukost för det mesta. Ibland slinker en omelett ner istället.

Kl tio åkte jag och gästerna mot flygplatsen i Amman och fyra timmar senare var vi där. Allt gick enligt planerna. Det var liksom sen det blev fel! Där stod jag och väntade... och väntade... och väntade med Alabatrosskylten beredd så fort jag såg några skandinaver komma ut från passkontrollen. Så kommer då min kollega på Jordan Experience och säger:
- Det är ingen grupp med planet!
- Eh, va, undrar jag med gapande mun. Ingen grupp? Det måste det vara!
- Nej, de var inte med planet någon av dem.
- Men var är de då? Jag har inte fått veta att gruppen är avbokad!
- Jag vet inte, men de kom inte till incheckningen i Wien...

Jag ringde till jouren på Albatros men de visste inget heller. Ingen hade ringt och det skulle de har gjort om det varit något problem, ju. Och någon kollektiv avbokning av rundresa var det inte tal om.
Men var VAR mina gäster då?

Det blev ett fastligt ringande fram och tillbaka men ingen visste någonting. Till slut sa man på Jordan Experience att jag skulle åka till hotellet och att de skulle höra av sig så fort de fick reda på något - och så fick det bli!


Det var en MYCKET märklig känsla att sitta ensam på bussen till Century Park, ska jag säga!


I en tom matsal stod ingen buffé klar eftersom det inte kom några gäster. Det fick bli ett välkomstmöte bland tomma stolar och bord och en A la carte-måltid.

När jag stod med tandborsten i handen ringer telefonen.
- Vi har hittat dina gäster. De står på flygplatsen i visumkontrollen och vi åker och hämtar dem nu!
Tror du jag blev glad eller? Det var bara att klä på sig uniformen och göra sig beredd på att fixa fram buffén, förbereda med nycklar och incheckning och ett par timmar senare ta emot trötta gäster vid infarten.

Det visade sig att det hade varit snökaos på Kastrup på förmiddagen. Gästerna hade fått sitta i ett flygplan i drygt 3 timmar eftersom det inte var plogat på banan och avisningen fick göras två gånger. Därför hade de missat planet i Wien, fått boka om till RJA (och som tur kom alla med det planet). De kom ner utan gruppincheckning och fick därför vänta i visumkontrollen trots att visumet redan var bokat och betalt. Då ringde flygplatspersonalen till Jordan Experience och på så sätt fick man reda på att gruppen så kommit. Vilket äventyr, va?!

Men info jag brukar dra i bussen fick de under middagen och därmed var denna dag till ända och ordningen återställd. Nu stod nya äventyr på schemat och de skulle jag så klart ha full koll på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0