10 december - Regering och Bostadsbolaget - tack!

 Hoppsan. Såg försent att jag sparat detta som utkast och inte publicerat så det här inlägget kommer efter morgondagens. Men det gör väl inget, hoppas jag?

Jag vaknade iallafall på Rest&Fly och gick och åt frukost precis utanför.
 

Ingen knäckebröd visserligen men en rejäl kaffe fick jag iallafall!

.
Köpte ett Sverigeklistermärke idag. Det åkte på väskan direkt så klart! När jag väntade på tåget satt jag och tittade jag ut över den snöiga banan där plogbilarna körde skyttetrafik, medan jag åt lite ostbågar.

Skulle ju åka tåg hem - och det visade sig vara en mycket dum idé. 8.27 skulle tåget gå och jag väntade... och väntade... och väntade och tiden sköts hela tiden fram tills man utannonserade att tåget var inställt! Men just då stod ett ANNAT linköpingståg inne (som skulle gått 07.27) så jag kastade mig på det och frågade om jag kunde få åka med. Och ja, det kunde jag. Klockan var då 10.40...


Men det visade sig inte vara enkelt att komma till Linköping idag. För tåget jag satte mig på, kunde inte åka pga brand mellan Arlanda och Stockholms Central. Men när  jag precis var överens med mig själv att jag skulle kliva av och ta bussen istället, så åkte vi.


Ett par vackra vinterbilder hann jag knäppa mellan Nyköping och Norrköping.


Tåget blev allt mer tomt och mellan Norrköping och Linköping var jag ensam i kupén! Hörde senare att SJ gått ut med uppgiften att inte åka med dem i vinter. Vad har HÄNT? Jag som trodde man arbetade febrilt med att få folk att åka kollektivt och så sparar man in så frenetiskt att det blir omöjligt?! Man ändrade busstiderna när jag var hemma också, vilket innebär att skolelever antingen kommer försent eller får åka till skolan så de är där 1,5 timme före lektionstid. Skärpning, ansvariga! Det där är inte okej!


Och väl hemma i Linköping var det oplogade perronger och ett himla släpande på väskan. Men i sommarjacka och lågskor kom jag så småningom med pendeln hem till Mantorp.


Nästan en vinteridyll, kan tyckas, om man inte vet vad kyla innebär.


Du må tro att jag blev förvånad när jag klev in genom dörren för att finna att kylskåpet fortfarande stod kvar mitt i rummet. Mitt gamla gick ju sönder för två månader sedan, om du minns. Och så fick jag det här nya som skulle monteras in under diskbänken. Det hade alltså inte blivit gjort på två månader totalt. Ringde till Bostadsbolaget och det visade sig att jag blivit bortglömd. Så viktig jag kände mig då, då!


Iklädd vinterjackan (som jag grät när jag hittade, ska jag erkänna. Hade glömt jag köpt den innan jag åkte och stod och kramade den länge innan den åkte på kroppen!) gick jag bort och handlade lite frukost och en pizza till middag. Premiär med pizza från Mantorps pizzera och den fick godkänt. Och när pizzan var uppäten gick jag och la mig, Och därmed var denna dagen slut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0