9 april - Upptäcksfärd

Vaknade med ett glukosvärdet på 6,3 d v s "normalt" samt till ännu en bukett vackra tulpaner som jag fick av Mira och Monica igår.


Måste säga att min vägg gör sig väldigt bra som bakgrund!

På morgonen bestämde jag mig för att gå en promenad i omgivningarna. Men den blev bara 6170 steg lång. Hade det varit varmare hade jag definitivt kunnat gå längre. Nu blev det bara under järnvägen mot centrum och Shellmacken och sen i lite kringelikrokar över bron tillbaka. Och det här är vad jag hittade på vägen!


Jag valde att ta den längre vägen genom villaområdena till stationen


Tunneln under järnvägen är verkligen trist! Det enda var att de hade skrivit 1993 och gjort en stjärna i betongen. Det är väl när tunneln och stationen byggdes, antar jag.



Antingen har klockan stannat eller så har ingen ställt den rätt på länge. Jag var där straxt efter tio...


I ÖBE (Östgöta Bioenergi AB)s skyltfönster fanns drivvedskonst av en Gerd (missade att ta efternamnet) och inne i lokalen stod ett trumset. Ja, det kan säkert vara alternativa energikällor det med.
Lillfiket ska jag nog besöka igen när de har öppet. Det ser mysigt ut. Fattade inte helt om det finns en frisör
inne i kafeterian eller bredvid. De delade nämligen skylt. Kanske man kan klippa håret och få kaffelatte med färsk kanelbulle till?


Lottas tygbod som annonserar om kemtvätt - och vattentvätt. Kan ju vara bra att veta om latmasken kryper i en


Elimkyrkan
som också har ett Loppis nära stationen! (Understrykningar länkar dig vidare)


Hit har jag tänkt att gå någon kväll i veckan, Mantorps pizzeria. De har fått lite blandad kritik men jag vill nog gärna bilda mig en egen uppfattning. Ska prova deras Kebabpizza (om de har någon).


Moster Kerstin gillar det här apoteket. Hit ska jag också gå på studiebesök, tänkte jag.


Det är jättetrist att Mantorps gym håller priser som i Linköping. 10 gånger för 850 spänn som dessutom måste användas inom tre månader. Synd! Annars hade jag nog köpt in mig där och gått och tränat när jag haft möjlighet. Nu blir det fortsatta promenader och step på min UFOmaskin där hemma istället. Det är ju dessutom gratis!



I samma hus som blomsterbutiken Blomsterhjärtat ligger även en frisör/massör, Studio MF



Det lilla biblioteket ligger mitt i ombyggnationen där det, som en gång varit butikslokaler, ska bli marklägenheter. Att det lilla stationssamhället sakta dött ut märks tydligt. Jag undrar om det kommer ändra på sig. Det byggs en hel del här ute! Tack vare pendeln och närheten till E4:an är Mantorp klart billigare att bo än i Linköping. Och dessutom är den här "byn" supersöt med en massa småhus som påminde mig om Poros i Grekland vid ett par tillfällen. Under min promenad var det många jag kunnat tänka mig att bo i, faktiskt.



Mitt emot Bibblan ligger Vårdcentralen. Det var här jag tog Svininfluensasprutan med moster Kerstin för att par år sedan, b t w.


På anslagstavlan hittade jag lite bra info. Bland annat om firande 26 april. De måste ha en annan tideräkning här, för visst är väl Valborg med våreld den 30 april? Aja, då kan ja ju fira två gånger då haha. Fann även ett anslag om gympa i en skola för den som vill gruppträna billigare än på gymet.



En till frisör/massör...


Kyrkans hus med café, pastorsexpedition och samlingssalar


Så var jag då framme vid Shellmacken som är mer än bara en bensinstation!


Shell är ombud för posten, schenker och DHL och inhyset bankomat och deponeringsfack.


De är också ombud för ATG, Svenska Spel och Bingolotto och har en butik med lite av varje



Från Shell började jag vänta tillbaka och passerade förbi en grön lada. Det greppet gillade jag! Varför måste lador vara röda, liksom?


Den enda jag mötte under promenaden var en något undflyende långhårig, fin kissekatt. Han höll sig på avstånd men gjorde sig sedan till och kastade sig på marken och ville nog egentligen bli klappad haha


Hittade en busstation inne bland villorna. En slags knutpunkt verkade det som för härifrån gick tre bussar. Å andra sidan ska de visst gå från stationen också, fast det kollade jag aldrig.


Här ligger Mantorps korgmakeri. Får la gå dit och se vad de gör. Att göra korgar idag känns inte helt som något lönsamt projekt...


Och snart såg jag bron och hade inte långt till ytterdören. Hade det bara varit vindstilla och solsken hade jag fortsatt över vägen och kollat in skogsdungen. Kanske det är någon kilometer spår eller stigar iallafall?

Efter min promenad gick jag hem och käkade lunch. Därefter blev det datorn i knät. Allt som vanligt. Men jag tycker nog att klockan gick ovanligt långsamt idag. Det blev en Långmåndag! När jag trodde klockan var typ tre var hon bara tio över tolv...

Antal steg: 6512


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0