6 september - Vaknade av gapskratt

Hahaha Jag skrattar fortfarande. Idag vaknade jag nämligen av att jag gapskrattade. Det var en så dråplig dröm.
Jag var med gäster vid någon sjö och vi satt där och åt. Plötsligt kommer Gun (en kompis) in från ett annat rum, full med smulor över hela sig efter att ha ätit baguette, varvid jag utropade "Men Gun, hur ser du ut. Du har ju smulor över hela dig!" Men så tittade jag ner på mig själv och får se att jag ser precis lika dan ut - då gapskrattade jag! Och nog är det trevligt att vakna till ett gapskratt, va!

Idag var det till att göra pärmarna klara. Lyckades jag? Noop. Jag hade hotellservice på förmiddagen OCH på eftermiddagen så det blev ju en 'split day'. Men jag fick ut de till hotellen jag besökte iallafall.



Jag fick frågan av en gäst vad alla storkar gör här i planteringar och fontäner.
Ja, det kan man undra eftersom de inte kommer till Samui. Men här kommer då lite info om vår lilla söta stork.



Indisk gapnäbbstork - Anastomus oscitans -

asiatiska Openbill Storken - vadarfågel i familjen Ciconiidae


Denna lilla stork (68 cm hög i vuxen ålder) förekommer mellan Indien och Sri Lanka och kommer gärna till norra Thailand. De bor på översvämmade risfält och lever på sniglar, musslor, grodor och större insekter i grunda vatten.

Wat Phai Lom vid Chaophaya floden ligger i ett inte så tättbefolkat område, Pathum Thani. Här finns massor av våtmarker och risfält med dungar av bambu och palmer – perfekt för storken som gillar att bygga bon högt upp. Området är därför skyddat naturområde för denna stork


Kuriosa:

- I juli 2004 beordrade dåvarande premiärministern i Thailand, Thaksin Shinawatras, att storken skulle utrotas då man menade att den var orsak till att fågelinfluensan spreds. Det blev som tur var inget med den saken då organisationen BirdLife International med flera blandade sig i leken så den klarade sig.

- Storken har gjort sig användbar för lantbrukare eftersom den äter stora mängder av 'golden apple snail'. Snigeln är inplanterad och var tänkt att utgöra grunden för en snigelindustri, men började istället ge sig på böndernas ris.


Här har du en liten film (4:29 min) som berättar lite mer om den Indiska Gapnäbbstorken.


Antal steg: 68341


BOBBYS HJØRNE
Så ikke Bobby eller Nacho idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0