20 september - Garanterat genmanipulerad tomat

Så var man tillbaka till ett svenskt liv då. Det blev som vanligt frukost med datorn i knät och en Jonzon som ville ha tjinget av min knäckemacka.



Idag hittade jag mitt måttband och blev lite förvånad över att det visade 79 centimeter - inte 69 som jag har ställt in mig på. Det var nästan så att jag blev lite besviken att jag fick 10 extra år. Har ju ställt in mig på 20 år kvar nu... Å andra sidan så ligger det nära till hands att tro att det nog är närmare sanningen numera haha.
Jag klippte av den 49e centimeterna iallafall och la tillbaka måttbandet i skåpet igen. Satsar ju på att leva upp den närmaste centimetern nu ju. Och jag måste nog säga att det bådar redan gott för min omedelbara verklighet. Det trillar in uppdrag och förslag då och då och jag kan sitta på kammaren och klura och bestämma mig för vad jag har lust att göra - typ.



Milla skickade ett SMS om att hon kunde hämta upp mig i Rappet. Jag hade annars tänkt ta mig in till stan och hämta bilen för egen maskin. Men nog var det trevligare att bli upphämtad och få lite sällskap på Netto i Skäggetorp och lite till.
På Netto hittade jag  "Runda tomater" i grönsaksdisken (som i övrigt samlat väldigt mycket mögel). Men herregud! Seriöst! Frågar svenskar specifikt efter runda tomater??? En rund tomat är en garanterat genmanipulerad tomat! Fast å andra sidan, vad är inte det numera i de svenska grönsaks- pch fruktdiskarna? Raka gurkor och bananer och glansiga röda äpplen i tämligen jämna storlekar till exempel...




Efter detta äventyr packade vi in i bilen och åkte vidare mot Elgiganten - som inte ville försöka sätta dit min tangentknapp. Man byter ut hela tangentbordet istället för 1000 SEK och jag tackade vänligt men bestämt nej. Då kan man hellre lägga till en tusenlapp och få en helt ny dator ju! Och jag var nära att köpa en för 1790 spänn i hastigheten... men det stannade vid ett par hörlurar istället. Och jag trälar väl ett tag till och försöker få dit knappen. Det har ju gått nästan tidigare hehe



Intill 'Elgig' ligger ju Skopunkten och jag behöver nya kängor. Provade väl ett par men kom ut utan. Var liksom inte på humör för skoköp iallafall...


Snygga men trampa omkring i dem gillade inte höger fotled...

Milla köpte däremot tre par! Jag skjutsade hem henne sen för jag tänkte gå på Ikano och Ikea ett par timmar och det hade hon inte tid med eftersom hennes läxläsningen pockade på.



På Ikano var jag på Telenor och på Tre och förklarade att jag behövde byta telefon och att jag bytte kort efter vilket land jag jobbade i. På Telenor reagerade man inte på det utan gav förslag på rutin tror jag. Eller så är alla deras telefoner olåsta kanske?
När jag kom till Tre och sa samma sak sa de snabbt att såna telefoner hade de inte. Alla deras telefoner är låsta till Tre.... så därifrån gick jag till Phone House och där har de enbart olåsta telefoner.
Där fick jag förslag på Motorola Defy (som kommer ut med en ny version september/oktober). Den telefonen verkar ju väldigt vettig med tanke på hur jag far omkring mellan regn, sandstränder, öken, djungel, ja du vet. Jag behöver ha en tålig telefon och det har jag inte tänkt på. Jag har bara tänkt funktioner. Så ett extra Tack till Eric på The Phone Houes på Ikano som gjorde mig uppmärksam på detta plus sparade mina pengar ett tag till eftersom han rekommenderade att jag väntade med köp till den uppdaterade versionen kommer.

Inne på Ikea kollade jag hallmöbler och lite annat. Kom enbart ut med anteckningar faktiskt :=)

Från Tornby åkte jag hem till Albin (och hans mamma och pappa). Ville ju se yngsta barnbarnet, va! Och han sov förstås haha men som tur var så hann han vakna till lite grann precis när jag skulle åka vidare till nästa barnbarn, Elton (och hans mamma och pappa).



Spelevinken Elton, ja. Han är en bekräftelse på att människorna är släkt med aporna. Allt som går att klättra upp på, klättrar han upp på haha
Såna är de de där små. Minns hur det var... Så fort man vände ryggen till fick man hjärtsnörp. Man kunde plötsligt hitta Martina/Milla ståendes på köksbordet efter att bara helt kort hämtat något i kylskåpet. Ren tur att ingen ramlade ner!



Efter dagens äventyr åkte jag hem med mina inköp och fick hjälp med att packa in av Jonzon. Han fick en ny kvackande and som present idag. Den gamla ligger numera i soporna efter att ha slutat kvacka och blivit ihopsydd fyra gånger :=)



Antal steg: Ingen aning. Glömde min stegräknare. Jag har ingen rutin för civila kläder och stegräknare. Skärpning där alltså!


JONZONS HÖRNA
Jonzon hade varit på dagis hela dagen och varit med kompisar så han var lite trött. Men när jag kom hem fick han hjälpa till att bära in sakerna och intressantas var initialt Nettopåsen med då upptinad kyckling och fisk... Sen blev påsen från Fyra tassar roligast för där låg ju hans nya leksak!


Hm... vad finns det för gått här i då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0