29 oktober - Grotta, vattenfall och nationalpark

Efter att ha gett gästerna sovmorgon startade vi vår första utflykt - en promenad till kalkstensgrottan i området med vackra stalagtiter och stalagmiter. Alla följde inte med utan valde att stanna på hotellet istället.

Vi klättrade trappan upp och begav oss in i den slippriga grottan.




På vägen tillbaka till hotellet smet vi in och kikade på förberedelserna för bröllopet som skulle gå av stapeln under dagen. Vi hade hört munkarnas välsignelse under tiden vi gick upp till grottan och var lite nyfikna. Träffade hotelltrubaduren som berättade att det var Front desk managerns syrra som skulle gifta sig.


Ballongerna var färdigarrangerade och man höll för fullt på med maten.

Alla följde sedan med på båtturen mot vattenfallet i Sai Yok, nationalparken. Jag hade bett alla ta på sig badkläder, om de ville bada i vattenfallet. En del hade nappat på erbjudandet!


Det syns tydligt att vi befinner oss på en gammal havsbotten. Det är sandstränder längs floden!






Vi började med badandet för de som ville. De som inte ville bada berättade jag för att de kunde ta en promenad i parken och sedan komma tillbaka lagom till lunchen och den valde gruppen att jag kunde beställa till dem. Vi bestämde ändå gemensamt att Pad Thai funkade för alla.

Upp kom snart en husbåt! Då fick jag reda på att även de som inte ville bada kunde följa med om de ville. Det var ju så dags. Några hade redan hunnit gå på promenad... Men vad göra. Skulle jag låta bli att säga något till de andra som satt kvar? Näe, det går ju inte an! Så jag sa till de som var kvar att de kunde följa med de också. Några hakade på men lika många stannade kvar iallafall.


Ungefär en sån här kom och hämtade de badande - och några icke-badande sen då.

De som inte badade kom svepande förbi på husbåten före de badande och såg mäkta förvånade ut att inte få lägga till vid restaurangen. De skulle nämligen hämta upp de badande så småningom och skulle fortsätta till det stora vattenfallet...

Efter runt en tjugo minuter såg vi några oranga prickar komma flytande - och det var den badande gruppen det! OCh fort gick det. Det var riktigt, riktigt strömt och jag var väldigt tacksam över att alla ordentligt hade flytvästen på!



Efter att ha räknat in och sett att alla var med på restaurangen, åt vi vår lunch (Valet föll som sagt på Pad Thai... som det skulle visa sig att de inte hade. Det blev istället kyckling i sötsursås med ris. Men det var rent på de flesta tallrikar och det måste man väl tolka som att det funkade det också, va?) och kunde sedan ta en gemensam promenad över bron, genom nationalparken till bussen... som skulle ta oss till piren... där vi skulle åka tillbaka till hotellet!


Vy över restaurangen från bron


Ett par bilder från parken


Några gäster gjorde mig sällskap till buffémiddagen, andra valde à la carte, andra valde vila. Visst är det väl härligt att man kan få välja själv, va?

Antal steg: 21 002 (Wö! Nästan jämt!)
Glukosvärde: 7,1 - det håller sig ganska stabilt tycker jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0