27 oktober - Grand Palace och Wat Pho

Denna morgon skulle vi besöka två av Bangkoks höjdpunkter. Här är lite foton med nya perspektiv.
Det är Oui som står för guidningen den här dagen ovasett vilken resa - nåja, inte i bussen då, men utanför. Jag är belagd med munkavle i stort sett hela dagen. Enligt lag får jag inte guida utanför och här är det vanskligt att ens prova...

GRAND PALACE
När vi kom till Grand Palace var huvudingången översvämmad så vi fick ta en sidoingång. Rundvandringen följde heller inte den vanliga turordningen utan vi fick snabbt tänka om. Men runt området kom vi iallafall och vi hade möjlighet att se allt som planerat!


Lokalguiden Oui berättar om Grand Palace.


Delar av Grand Palace hade redan svämmat över med vatten - och det kom att bli värre. Gäster som kom två dagar senare hade fått vada i 2-3 dm vatten...



Några vyer och vaktombytet

WAT PHO
Nästa mål var äldsta templet i Bangkok. Jag noterade nu när jag skulle blogga att det var väldigt sparsamt med bilder därifrån. Men två blev det iallafall men ingen på den liggande buddhan. Den har jag ju visat er tidigare så det kanske inte gör något.


Singha - lejon står med ojämna mellanrum och vaktar. Och så en bild på de tre Chedis på området

Efter lunchen på en av restaurangerna nere vid den, just nu, vilda floden Chao Praya skulle vi åka på en av kanalerna. Oui hade hittat en som var far-bar. Men det blev ingen longtailbåt. De var i hamn allihop. Strömmarna var väldigt starka så de orkade inte ta sig fram.


Vi fick åka en större motorbåt - men dröm om min förvåning när vi fick se tre av Bandvaranerna trots allt. Det var lyckosamt, kände jag.

På kvällen blev det änu en tur till Big C. Några ville köpa svart ris och hakade på mig när jag ändå skulle dit och köpa Shiitake-svamp. Alltid trevligt med sällskap!

Och jag la mig oerhört tacksam över att vi hade kunnat göra allt som stod på programmet. Årets översvämning är nämligen den svåraste, om inte någonsin, så iallafall på hundra år!

Antal steg: 16 132
Glukosvärde 6,8

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0