26 oktober - Tillbaka till Bangkok!

Efter att ha startat resan den 25 oktober fortsatte jag mot andra rundresan den här säsongen - en unik resa på flera än ett sätt. Det blev många situationer som uppstod för första gången i mitt reseledarliv! Oerhört utvecklande vill jag påstå!
För kännedom: Jag har försökt utveckla dagarna med lite mer information vilket innebär att jag publicerar ett inlägg för varje dag jag har varit ute.

Först fortsätter jag med mellanlandning i Doha där jag träffade en underbart okomplicerad och lycklig äldre dam, Gun, som skulle till sin son i Phuket, Vi gjorde sällskap i väntan på flyget som skulle ta oss vidare till Bangkok. Det blev en av de trevligaste mellanlandningar ever! (undrar om det hör ihop med namnet då jag jämför med Gun,



Det blev inte mycket sova. Kan fortfarande inte vänja mig vid att sova sittande men slumrade till då och då iallafall efter att ha fått nattmackan.



Så landade jag så småningom på Suvarnabhumi. Eftersom jag har landat med gästerna förut gjorde jag som jag brukar. Jag ställde mig utanför utgången med min board och väntade... och väntade... och väntade - men ingen kom?! Och jag såg heller ingen lokalguide. Jag frågade runt men ingen visste något.


Var är mina gäster?

Efter en halvtimme hade jag fått fram kontraktet och insåg att jag inte hade några gäster på mitt plan. De skulle komma kl 14.45 från Köpenhamn!
"Aja", tänkte jag, "då jag mig för att ta tåget in till stan och iallafall lämna av min packning." Att sitta på flygplatsen i sju timmar var liksom inget alternativ. Sagt och gjort!



På Bayioke Sky hotel, där vi skulle bo även på den här rundresan fick jag möjlighet att flytta in på mitt rum fast jag kom så tidigt (annars är det ju incheckning efter klockan 15 som gäller enligt internationell praxis), vilket innebar att jag kunde få en timme i horisontalläge innan det var dags att ta tåget tillbaka till flygplatsen.



Väl tillbaka på flygplatsen så var det ju det där att hitta vilken av utgångarna gästerna skulle komma ut. Efterforskningarna ledde till att de skulle komma till utgång B, vilket i sin tur innebar att jag inte fick vara där. Man kräver flygplatspass och det har inte jag.

Nästa projekt var att då hitta lokalguiden som hade dylik produkt, vilket var spännande i sig eftersom jag dels inte visste vem jag letade efter (vem det blir bestäms av agenten ibland med kort varsel så jag får veta vem jag ska jobba ungefär samtidigt som gästerna kommer till flygplatsen), dels för att jag inte hade något telefonnummer till honom/henne och telefonnumret till agentens kontor fungerade av okänd anledning.
Jag vandrade därför omkring och letade ett tag men satte mig med min board så jag såg utgång B iallafall. Efter ett tag ringde telefonen och då var det Oui! Det var vi två som skulle arbeta ihop den närmaste veckan alltså! Kul!


Några roliga skyltar. Röda till vänster - mot konkursen? Och jag gillade ordet Travelator på rulltrappan :)

Det blev alltså Oui som fick ta emot gästerna. Det kändes inte helt bra. Vill gärna möta dem redan när de kommer ut , få namn och känna av gruppen. Men det var alltså en omöjlighet. Jag blev stoppad var jag än försökte smita in :/ Men så kom gästerna promenerande till nedre plan och jag blev jätteglad över att nu skulle rundresan få börja på riktigt!

Kort presentation av mig (brukar inte göra några längre utläggningar, tro det eller ej) De som är intresserade av mig personligen brukar fråga under resans gång) och bussresa till Baiyoke stod på schemat närmast.
Lite praktisk info som vanligt och den här gången la jag till att bästa shoppingen skulle vara i Bangkok eftersom det sedan skulle vara oerhört begränsat på Chang.
(Hahaha, ja det påpekandet kom att visa sig vara en överdrift enligt ett par till skillnad mot reaktionen senaste gruppen som tyckte att "det finns ju inget att handla". Men det är väl så det är. En del är nöjda med turistbutiker och det finns det ju en del - i White Sands, 20 minuter med bil från Klong Prao. Nå, jag får meditera över hur jag ska framföra det där med shoppingmöjligheter så det kanske blir rätt nästa gång... :/

Iallafall, jag företog en promenad med några gäster och vi gick lite i Pratunam Market för att gå vidare till Big C. Här är lite bilder från promenaden.


Idag snöade det vid isbjörnarna utanför köpcentret. Snö i 27 graders värme - nästan roligt faktiskt!




BKK by night med sandsäckar och uppmurade väggar mot vattenmassorna, och Ronald McDonalds som hälsar besökarna med en Wai

Jag och gästerna skiljdes åt och vi laddade för en ny dag med Grand palace och Wat Pho.

Antal steg: 4 667
Glukosvärde 7,2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0