10 november - Ha long - Hanoi

Vaknade till ett vackert morgondis och stegade mot frukostmatsalen som öppnade klockan sex till min stora glädje. Men glädjen blev inte långvarig. Deras vietnamesiska kaffet är så himla sött att jag inte kan dricka det! (Det finns mindre söta kaffesorter, för information). Det blev en frukost utan kaffe, alltså. Ingen hit för en som brukar ladda med 4 dl kaffe med mjölk på morgnarna!


Utsikt från mitt hotellrummet mot hamnen i Ha Long-bukten

Ett par timmar senare var det dags för segling i Tonkinbukten (kallas för Bac Bo i Vietnam och Bei Bu i Kina och är föremål för gränskonflikt mellan länderna).

Jag såg upp mot på himlen och nog såg jag lite blått! Annars är klimatet här uppe i Norra Vietnam ganska så kallt, om du fråga mig. Nu ska här tilläggas att jag inte gick med långärmad tröja på mig alltför ofta, men nog fick jag användning av den ett par kvällar. Dessutom regnade det en del här så plastcapen fick pryda denna kropp vid ett par tillfällen.



Hotellet låg mittemot hamnen så vi bara gick en kort promenad så var vi vid båten. Och resan var både vacker och avkopplanden. Man kan förstå att skärgården har fått några utmärkelser.



Vi gjorde två stopp i bukten: I en av kalkstensgrottorna...


Papperskorg i form av pingvin och jag kan inte låta bli att undra: hur tänkte man där?


Man gillar färgade lampor :/  Väldigt onaturligt och tveksamt vackert...

... och i flytande byn.




Till min enorma glädje fann jag den levande fossilen som jag har försökt artbestämma och funnit att det kan vara Tachypleus tridentatus, en modern "kopia" av min Trilobit som levde här för 600 till 250 miljoner år sedan!? Jag får erkänna att jag blev så entusiastisk att jag höll på att hoppa ner i deras bur haha


Hästskokrabba vs Trilobit. Se teckning på den prehistoriska trilobiten HÄR




Lunchen på båten var en av de bästa under hela rundresan. Till och med den råa vitfisken var god!


Rå fisk, krabba och vårrullar stod bland annat på guide-menyn


Efter seglingen skulle vi åka tillbaka till Hanoi för äventyr i storstaden.


Vietnam är världens andra storproducent av ris (thailand ligger etta)

Vid mellanlandningen på Hantverksverkstäderna köpte jag en Ao dai, traditionell vietnamesisk dräkt (för kvinnor numera) som jag kände mig nöjd med -  iallafall tillfälligt. Hittade en annan som kändes bättre lite senare på turen.



Och så blev det en ny omgång av bönkakor..


Och inne i Hanoi åkte vi på Red River Road och kunde njuta av mosaikmuren som hamnade i Guinness rekordbok 2010! Oerhört vackert arbete... men notera även "mina" fina hus. Nog skulle även du kunna tänka dig att bo i ett?





Väl tillbaka på La Belle Vie (samma hotell som jag kom till när jag landade) så hände det som inte fick hända. Elkabeln till datorn brann upp och gick i två delar när jag skulle lägga in bilderna jag tagit hittills!!! Som tur var hände inget med datorn men efter det blev det inget bloggande så allt du läser nu är uppdaterat efter den 22 november...



Antal steg: 8446
Glukosvärde: inte mätt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0