7 mar - Det där hände ju aldrig

Taroudant på schemat och jag var förväntansfull. Skulle den galne lokalguiden stå vid tornet och vänta på mig? Han skulle iallafall inte få det helt lätt. Ingen gäst skulle följa med på guidad tur. Vi HAR ingen guidad tur där. Den här utflykten är helt på egen hand!
Om han ändå krävde mig på pengar skulle jag avkräva hans guidelicensnummer och organisationsnummer eftersom vi är intresserad av vem som kräver mig på pengar på en tur vi aldrig har eller har haft... Men det där hände ju aldrig. Inte något av det, serrö!


Vid tornet fanns ingen lokalguide som krävde att gästerna skulle gå på promenad med honom och sedan kräva mig på lön för den icke efterfrågade tjänsten.

Tre ärende hade jag i Taroudant idag. Åta berberomelett med tomat, dricka färskpressad apelsinjuice och hämta mina örhängen i silver och atlasceder, handgjorda, special for me...
Sen fick jag för mig att jag skulle ha ett par sjalar som brudarna brukar köpa när de kommer till Marocko. Först idag insåg att de är faktiskt riktigt snygga - och lätta! Men jag hittade inga som var bra i färgkombinationerna så jag väntar till imorgon när jag kommer till Marrakech. Man skulle kunna säga att det är lite bättre utbud där (30 000 butiker, vad sägs om det?)

Larbis kompis berättade på arabiska/franska att min Djellaba var klar redan. Vi gick bort till skräddaren där jag fick veta att den var på pressning bara. Men innan jag åkte hem hade jag provat den och den låg i en påse på väg hem till mig. Emeli ska ta kort på mig när jag har den på Inspirationsmötet på lördag så du får vänta lite på det. Men den är i turkost, svagt randigt kvalitetstyg sytt i enkelt snitt - utan silhuett, mer som ett litet tält, så klart (det är ju ändå en Djellaba!)

På vägen hem stötte vi på getterna i trädet. Idag var det många uppe och klev.



Gick av vid kontoret, la in mina grejer och tog därefter en salamipizza på Paris. Var sugen på det! När jag var klar tog jag min doggybag och gick till kontoret som sedan var öppet två timmar. Det komr sex gäster på besök varav lika många inte ville något annat än att säga Hej!

Eftersom jag inte hade gått så många steg idag så blev det promenad längs med cornichen. Det dåliga vädret, hörde jag senare, hade kommit till Essaouira. Men det är på väg så min fridag ser inte så himla positiv ut. Grått läskigt moln hela dagen. Men det är en prognos så det är bara att vänta och se. Men solnedgången skymdes denna afton av moln... och förmörkade mitt sinne en smula.

Väl hemma satte jag mig och bloggade detta och pratade på FB. Straxt efter 20-tiden åt jag lite middag och en timme senare låg jag i horisontalläge och laddade för tisdagens Marrakechutflykt med jobb 15 timmar.

Antal steg. 11 126

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0